Mobiele e-mail zorgt voor plaatselijke (t)rillingen

Beste vrienden en vriendinnen,

 

De vibrator van de moderne CEO

 

Eindelijk nog eens een Trends van eerste tot laatste bladzijde gelezen. Zoals jullie weten (zie blog dd. 01/04) beperkt mijn lektuur zich dikwijls tot de eerste en de laatste bladzijde maar deze keer heb ik ook het tussenstuk verorberd.

 

Zoals steeds slaat Piet in zijn intro weer spijkers met koppen. CPE (binnen Microsoft het acroniem voor Customer & Partner Experience maar in heel Frankrijk het Contrat Première Embauche) is een goede maatregel die afschuwelijk slecht werd gecommuniceerd met alle gevolgen vandien. In onze Wetstraat hebben ze het ook al eens ervaren en is er in Brussel –naast de lobbyisten- ook een netwerk van spindoctors ontstaan.

 

Op de laatste pagina prijkt Meester Monard die voorzitter wordt van LRM, de Limburgse Reconversie Maatschappij, die het zwarte geld (ik bedoel het geld dat na de sluiting van de steenkoolmijnen ter beschikking werd gesteld) van Limburg gaat beheren. Na een (onterecht, blijkt nu) hetze in de pers waar sommigen praatten over Laten Rollen Maar wordt Erik de nieuwe beheerder van de Limburgse geldkoffer. Ik kijk ernaar uit. Erik is een jurist met klasse en er staan een aantal mooie projecten op stapel waar we hem graag bij betrekken. En ja, Erik is inderdaad totaal politiek onafhankelijk, het weze gezegd. Trends heeft dus ook op de laatste pagina gelijk.

 

En in het middenstuk ook, waar 14 economen vertellen wat Verhofstadt dringend moet doen. De premier zal het wel gelezen en begrepen hebben maar aangezien niet alle beleidsmakers Trends lezen dreigt ook hier weer wat wijsheid verloren te gaan in de papierslag van 1 of andere vereniging. Op de uitspraak van Herman Daems dat het herstel van de Belgische marktpositie alleen maar kan komen van hoogtechnologische en creatieve producten kom ik met alle plezier later terug. Software moet en zal immers de catalysator worden in onze (Belgische) kenniseconomie.

 

Maar Trends slaat de bal volledig mis met het artikel rond Mobiele e-mail, Blackberry, het nieuwe statussymbool. Of zijn er betere alternatieven ? Natuurlijk, Microsoft Windows Mobile 5, maar zowel Blackberry als een PocketPC zijn hatelijke hebbedingetjes die door de meesten afschuwelijk misbruikt worden. En daar lees ik in Trends niets van. Ik stel vast dat mensen vandaag naar vergaderingen komen, niet om te vergaderen met de mensen die rond de tafel zitten maar om te blijven vergaderen met mensen die niet rond de tafel zitten. Of is het U nog niet overkomen dat –in het midden van een boeiende discussie- uw gesprekspartner zich plotseling verwijderd onder het motto ‘Sorry, een telefoon, of sorry een mail’ ? Blackberries en PocketPCs zijn geen statussymbolen maar zijn ontaard in vibrators van managers die denken dat ze altijd en onmiddellijk bereikbaar moeten zijn. En die geen ‘qualitijd’ meer kunnen –of willen- maken voor degenen die op dat moment naast hen staan, in vlees en bloed. Bob Delbecque, de hofnar van het bedrijfsleven, begint vele van zijn conferences met dezelfde grap hieromtrent (van een arts en een patiënt, Bob komt ze graag betalend bij u brengen) maar dit volk heeft het nog niet begrepen. Laat ze dus maar verder vibreren.

 

Alleen één man heeft het echt begrepen, Wim Van Winghe, die noemt push-email overroepen en praat over een leerprocess voor elke gebruiker. Wim is inderdaad niet zomaar de eerste de beste, maar daar heb ik het morgen over.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Agadir – Marokko

5 april 2006 20:00

 

PS Wim werkt bij Microsoft BeLux, is verantwoordelijk voor (mobiele) Windows en kijkt kritisch naar al onze produkten, naar zichzelf en naar zijn medemens.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s