Hasta la Vista met Wim Van Windows

Beste vrienden en vriendinnen,

 

De echte reden achter de vertraging van Windows Vista 

 

Enkele maanden geleden was het paniek in het Belgische hoofdkwartier van Microsoft.

 

Na maanden van hard labeur van FedICT, de Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie, had de ministerraad de procedure goedgekeurd om PC-configuraties aan te bieden die in het kader van het Internet voor Iedereen (IVI) project door de burgers kunnen aangekocht worden én genieten van een belastingsaftrek. Mijn vader heeft nooit de luxe gehad dat de staat voorschrijft met welke auto op de autowegen mag gereden worden, laat staan dat je die wagen nog fiscaal mag aftrekken ook. Maar aangezien onze digitale autowegen nog ver van voldoende benut zijn appreciëren ook wij elke inspanning van de overheid om meer ‘wagens’ op deze snelwegen te krijgen. En als de overheid het type nog wil vastleggen dan neem ik dat er graag bij.

 

Probleem is echter dat op de digitale autoweg niet wordt gereden tegen max. 120 uur maar tegen lichtsnelheid. En dat veranderingen in een digitale wereld veel sneller gaan dan in de normale ‘laat ons even een wetsvoorstel maken’ wereld. Ik herinner me zelfs dat ik 15 jaar geleden verouderde Lotus pakketten moest leveren aan het Belgisch leger, gewoon omdat er aardig wat tijd verliep tussen het uitschrijven van het lastenboek en de finale beslissing. Dat dreigde ook nu weer te gebeuren; Microsoft gaat immers de nieuwe versie van Windows, Windows Vista, uitbrengen –u raadt het al- in het jaar 2006 en dat zou dus betekenen dat burgers die een PC met de nieuwste Vista aankopen geen fiscale voordelen kunnen genieten en dat is tegen elke vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Crisisberaad deze keer dus in de Culliganlaan, niet in de Wetstraat. Stel je voor dat Windows Vista in 2006 uitkomt terwijl de IVI configuraties met Windows XP zijn goedgekeurd … Iedereen ontevreden, zowel de staat, de burger als de PC leveranciers. Dus was er nog maar één oplossing; Windows Vista wereldwijd laten uitstellen ter ere van vorst en vaderland, en het Internet voor Iedereen project. En zo geschiedde.

 

En weer was het dappere Wim Van Winghe die met de oplossing kwam. Enkele maanden geleden vertrok Wim op missie naar Redmond om –met een eenvoudige blog als excuus– kennis te maken met het Windows Vista ontwikkelteam en daar stiekem stokken in de wielen te steken. Deze missie duurde een kleine week en intussen kennen we het resultaat; eind maart werd wereldwijd het uitstel van de consumenten versie van Vista aangekondigd tot januari 2007. Alle journalisten lieten zich smalend uit over de capaciteiten van Microsoft maar geen enkele (zelfs geen pientere Belgische pressboy of –girl) kwam met de echte reden. Ook die van Humo kwamen er niet achter.

 

Op 18 april heeft de IVI persconferentie plaats en vanaf dan zijn de PCs beschikbaar voor iedereen; kopen en aftrekken maar ! Tot eind 2006. En als u het Microsoft niet wil gunnen, doe het dan voor Wim Van Windows, ‘le petit belge’ die deze onmogelijke zaak tot een goed einde bracht.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Agadir – Marokko

6 april 2006 19:40

 

PS Gelieve te noteren dat deze blog gaat over serieuze én satirische gebeurtenissen, plaatsen en mensen. Voor de uitleg over het woord satire verwijs ik naar de Van Dale. En Wim zie je samen met zijn vriendin Ginette, enkele collega’s en Ginette’s geestelijke vader op de foto hieronder. Ginette, de Bob van het veilig Internetverkeer, introduceer ik later.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s