Zal ik me ook even ‘outen’ ?

Beste vrienden en vriendinnen,

 Oh jee, ik ben een ENFP !

Wat een boeiende belevenis, een off-site met het directiecomité. Zojuist de bar gesloten en even nagepraat over onze MBTI (of Myers-Briggs Type Indicator) sessie die een nuttige methode verschaft om mensen beter te begrijpen en zo een optimale samenwerking te realiseren. En dit op basis van 16 (= 4² voor de wiskundigen onder ons) mogelijke persoonlijkheden. Bekijk maar even en maak uw keuze uit de 16.

Zal ik me ook even ‘outen’ ? 

Ik ben

  1. E – Extraversion omdat ik energie haal uit de buitenwereld van mensen, activiteiten en dingen
  2. N – Intuition omdat ik informatie opneem door een ‘zesde zintuig’ en niet via de 5 andere zintuigen
  3. F – Feeling omdat ik informatie voor beslissingen organiseer en structureer op een persoonlijke en op waarden gerichte manier
  4. P – Perceiving omdat ik een voorkeur heb voor een spontaan en flexibel leven

Nu ben ik pas echt nieuwsgierig; niet alleen hoe anderen met mij best samenwerken maar vooral hoe ik een maximum haal uit de samenwerking met de 15 andere persoonlijkheden. En zeker hoe ons Belgische Microsoft directiecomité optimaal kan functioneren. Morgen zal ik het weten.

Mensen zien ENFPs als persoonlijk, scherpzinning, volhardend, enthousiast, spontaan, veelzijdig, anderen bevestiging geven en zelf ook bevestiging zoeken. Wow, dit lijkt wel een huwelijksadvertentie. Dit is alvast het advies van een datingsite

Maar –indien ze niet omringd zijn door de juiste partners- kunnen ze verward raken, zich moeilijk concentreren, gemakkelijk afgeleid worden, non-conformistisch en rebellerend worden, tijdsdruk en procedures naast zich neerleggen. Wow, zal ik maar stoppen met bloggen ?

Tot morgen !

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com
Hotel Le Lido – Rixensart
10 april 2006 23:45

PS Blijkbaar doe ik wel de verkeerde job want ideale beroepen voor ENFPers zijn consultant, psycholoog, ondernemer, acteur, leraar etc … Mijn opleiding van ingenieur en mijn recente keuze van schrijver staan echter wel in het lijstje. Er is dan toch nog hoop.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s