Eenvoud maakt macht

Beste vrienden en vriendinnen,

 

De ultieme uiting van intelligentie is niet complexiteit maar eenvoud

 

Vandaag was een lange, rustige maar eenvoudige dag. Lees maar.

 

Tussen de ochtendpost, in een mailing die ik bijna (automatisch) de vuilbak had ingekieperd las ik toevallig een citaat van Henry Ford … “the 2 main assets of a company are not printed in its annual report; that is its reputation and its staff”In deze tijden van corporate governance, publiceren van lonen van topmanagers en over- of ondergewaardeerde beurskoersen n.a.v. 1 of ander artikel in 1 of andere publikatie (of blog) zijn dit eenvoudige woorden die je even aan het denken zetten.

 

Op de middag een bezoek aan de Wetstraat 18 (de Wetstraat 16 bezoek ik niet omdat daar teveel pers voor de deur staat en ik geen vragen wens te beantwoorden over mijn blog). Wetstraat 18 is mijn geliefd staatssecretariaat; het enige met een barometer aan de voorgevel, het staatssecretariaat voor de vereenvoudiging van de staat, het enige staatssecretariaat dat zichzelf hopelijk ooit overbodig zal maken. De paus himself, Vincent Kafka Van Quickenborne, was niet aanwezig maar met enkele eenvoudige medewerkers hadden we onder het adagio ‘Eenvoud maakt macht’ een constructieve discussie over een cruciaal project. Het kan ook in België allemaal wat eenvoudiger.

 

Daarna een rustige namiddag om bij te lezen op papier en op scherm, om nog wat achterstallige telefoons af te werken en een voorbereidend gesprek met Elke, de nieuwe personeelsdirecteur, die binnen een maand start. En het gesprek liep uit omdat het zo eenvoudig was, het ging immers over onze mensen en onze klanten. Het zijn de klanten die het salaris van onze mensen betalen, niet Bill of Wallstreet of het Europese of het regionale hoofdkwartier. En al die internationale interne functies vergeten wel eens dat (een deel van) hun salaris ook door de Belgische klant betaald wordt. Een eenvoudige redenering in een complexe matrixorganisatie.

 

En ’s avonds met een weliswaar kleine vertraging aanbeland op Rotary Antwerpen Metropool, op Linkeroever, met zicht over de Schelde op de Antwerpse rede. Het moest er immers nog eens van komen want gezellig is het er altijd. Ooit liet ik me overhalen, in naam van de faam, om aan te sluiten bij Rotary waar men ervan uitgaat dat de leden elkaar 2 donderdagen per maand om 19u30 in Antwerpen treffen. Da’s niet eenvoudig als je in Brussel werkt en in het Antwerpse woont …

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

13 april 2006 23:55

 

PS "Zalig de simpelen van geest":  Hierin betekent "simpel" niet:  simplistisch. Simpel is hier eenvoudig, zonder vervuilende gecompliceerdheid (onmiddellijk gevonden via MSN Search, Google is veel te complex )

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s