Dit had ik nooit verwacht van Q8

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Nooit verwacht van Q8  

 

Een paar jaar geleden deden we bij Microsoft een studie om de kosten van het wagenpark naar beneden te brengen. Niet alleen de lease-partijen werden bekeken maar ook de brandstof. En het bleek duidelijk dat Q8 de goedkoopste was. Beslissing genomen, interne communicatiecampagne opgestart, zo werkt dat bij ons.

 

We kennen allemaal de 4P’s van marketing goeroe Philip Kotler (Place, Price, Promotion, Product) maar in onze campagne was het cruciale punt de 2P’s; nl de Plaats van de Pomp. Q8 heeft weliswaar een zeer dicht net maar is niet overal aanwezig, en zeker niet op die plaats waar het lichtje van het brandstofniveau opflikkert. Mensen denken immers aan tanken wanneer het bijna te laat is en vooral wanneer ze te weinig tijd hebben. Zeker niet wanneer de bak halfvol is of wanneer ze alle tijd hebben. De volgende pint wordt altijd besteld wanneer de vorige nog niet leeg is maar tanken deden we –voor het Q8 tijdperk- alleen met een zo goed als leeg reservoir.

 

Het spreekt voor zich dat Q8 zeer goed gescoord heeft bij onze financiële afdeling maar dat Q8 – Q Wait – Q (w)acht bij al onze medewerkers op de baan andere gedachten oproept .

 

Maar daar heeft de paashaas verandering in gebracht !

 

Ik geloofde mijn ogen niet toen ik op Paaszaterdag aan het tanken was bij Q8. Q8 lanceert een actie met Telenet en je kan o.a. een GSM winnen. En welke GSM stond er –ongevraagd- op de affiche ? Geen Nokia, geen Sony-Ericsson, geen Samsung, neen, geen enkel toestel dat iedereen spontaan met een GSM associeert. Maar wel, een Qtek (een GSM met Windows Mobile), een toestel met een klein maar zeer snel groeiend marktaandeel.

 

In naam van alle Microsoft medewerkers graag bij deze even mijn dank aan Q8 voor dit paasgeschenk. Vanaf nu komen ook alle commerciële medewerkers met plezier tanken bij Q8.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

15 april 2006 23:59

 

PS En zoals jullie zien heb ik ook een kant-en-klare camera aangeschaft. Je weet immers nooit wat je kan vinden om het blog scherm te vullen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s