Steve Stunt (in Hasselt) en Bruno Blogt (over Hasselt)

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Van draadloze hogeschool via draadloze stad naar draadloze wereld

 

Op de Provinciale Hogeschool Limburg kunnen sinds een aantal jaar alle studenten via een draagbare computer en een draadloos netwerk alle lessen volgen; de eerste draadloze hogeschool ter wereld staat vandaag in Hasselt …

 

Via het i-city project bestaat er sinds 2 jaar een proeftuin in Hasselt waar de Vlaamse overheid samen met privé partners test welke toepassingen de inwoners graag op hun mobieltje of computer willen gebruiken; de eerste draadloze stad ter wereld komt dus in Hasselt … (en naast het vervoer zal ook die dienst wel gratis worden hoor ik U denken)

 

Vandaag heb ik –samen met een 10tal europese telecomoperatoren- aardig wat tijd doorgebracht in deze wondere draadloze wereld. Alles tot in de puntjes verzorgd door de hogeschool, het i-city team en de Hasseltenaren. Zelfs het vervoer van hotel naar campus gebeurde met een bus van De Lijn. Gratis en snel. Als ‘petit Belge’ was ik trots wanneer ik de verbazing en jaloezie las op de gezichten van al die grote buitenlandse bedrijven. In Hasselt hebben we een voorspong opgebouwd met kennis over diensten en toepassingen voor een draadloze wereld.

 

In Limburg kwam het (zwarte) goud jaren geleden uit de grond maar ik ben ervan overtuigd dat voor Limburg –en Vlaanderen- het goud vandaag uit de lucht komt. We moeten deze voorsprong en kennis kunnen verzilveren in binnen- en buitenland. Eens eerst, altijd eerst.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

19 april 2006 23:30

 

PS Mensen beginnen me te adviseren over de inhoud van mijn blog; de ene wil dat ik blog over een kip die 12 eieren legt, de andere adviseert te bloggen over de liften in het SAS hotel in Hasselt maar –zoals ik gisteren zei in het Poeskaffee- Steve Stunt en Bruno Blogt. Niet meer, niet minder.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s