Met alle Chinezen maar niet met den ….

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Met alle Chinezen maar niet met den dezen Bill

 

Veel mensen kennen intussen de uitspraak van Julien De Wilde, CEO Bekaert, die vertelde dat zijn kinderen Engels hadden geleerd maar dat zijn kleinkinderen Chinees zullen leren. Vroeger was het ‘eet uw bord leeg of de Chineeskes gaan ermee lopen’ maar vandaag is het inderdaad ‘werk maar wat beter of de Chineeskes gaan met uw job lopen’.

 

Gisterenavond sprak ik op de Media(K)now van MediaNet Vlaanderen. Veel mediamensen in de zaal, natuurlijk een vraag over copiëren van muziek (of software) en het gebrek aan respect voor intellectuele eigendom dat vanuit het Oosten komt overgewaaid. In onze regio beseffen we intussen maar al te goed dat we alleen kunnen overleven in een kenniseconomie en de daarmee samenhangende regels aangaande auteursrechten en intellectuele eigendom. Dus een vrij lange discussie over de copiëerdreiging.

 

Bijna tegelijkertijd ontving duizenden kilometers westwaarts ‘collega’ Bill Gates de Chinese president Hu Jintao. Hun discussie ging over hetzelfde maar gelukkig kent Bill veel meer dan ik van software, de kennismaatschappij en het belang van intellectuele eigendom. Hopelijk heeft Bill daar het antwoord gekregen op de open vraag die mij in Zellik werd gesteld. Ik zal het hem vragen bij zijn volgende bezoek aan België.

 

Toch wordt er weer een verhaal gemaakt in de wereldwijde pers dat een Chinees president eerst naar Bill’s mansion gaat en daarna pas George Bush bezoekt in zijn Wit Stulpje. En iedereen wordt weer paranoide over China en Microsoft die samen de wereld willen veroveren.

 

Wanneer gaan we nu eindelijk eens beseffen dat we in een ‘global world’ leven ? Voor ons Europeanen komen de wijzen (en dus ook de Chinezen) uit het Oosten maar voor de Amerikanen (onze westerburen, het weze gezegd) komen de Chinezen uit het Westen. Een Chinees president arriveert dus in Amerika eerst op de Westkust, daar moet bijgetankt worden (want Chinese vliegtuigen zijn klein) en daarna kan pas doorgevlogen worden naar de Oostkust. Alleen daarom, beste vrienden en vriendinnen, was Hu eerst bij Bill (in Seattle, Westkust) en daarna bij George (in Washington DC, Oostkust). Zoek er niets meer –of niets minder- achter of bent U helemaal het Noorden kwijt ?

 

Tot morgen vanuit het Kremlin !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

20 april 2006 23:00

 

PS Met alle respect voor de pers maar als arme blogger moet ook ik mijn lezers verdienen, elke dag. Stop chrono. 12 minuten gedacht en getikt. Dat volstaat.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s