Tante Celle 70

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Eet meer koffiekoeken

 

Vandaag werd Tante Celle 70. Ooit was zij de sterverkoopster van de Grand Bazar op de Groenplaats in Antwerpen. Maar na haar welverdiend pensioen gingen de verkopen binnen dit Antwerps monument zienderogen achteruit met een sluiting tot gevolg en het ombouwen naar een Hilton Hotel.

 

Tante Celle blijft nog altijd even scherp en cosmopolitisch. Ze spreekt nog steeds verschillende talen (meer talen dan de kroonprins zegt ze trots ) en woont intussen in het Jodenkwartier. Het etentje met de familie vond plaats –in het platste Antwerps- in een Chinees restaurant tussen Turken en Marokkanen in Berchem. Niet alleen in Schoten maar ook in Antwerpen kan je dus de wereld zien !

 

Het was een leuke en luidruchtige avond. Vele discussies en –zoals steeds- de discussie over het goedkope leven van vroeger. Nu kost het zwembad van Schoten al 4 € en dat vinden de ouderen duur; je kan daar wel onbegrensd zwemmen, stoombaden enz … in een subtropisch zwemparadijs. De gezondheidszorg staat op het hoogste niveau, het vervoer is intussen gratis (voor de senioren) maar dat een brood zo duur geworden is, hoe is dat nu mogelijk …

 

De one-liner van de avond gaat naar Nonkel Jos, ooit bokskampioen en swinging Joe in Café Al Jolson, met een sterke uitspraak : “Als een brood al 1,70 € kost dan moeten de mensen maar wat meer koffiekoeken eten”. Nonkel Jos gaat echter nog steeds meer biljarten dan inkopen doen, het weze gezegd.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

22 april 2006 23:50

 

PS De eerste week 250 hits, de tweede week 1000 en nu is de derde week afgesloten met 2500 hits of ‘lezers’ op mijn blog. Ik weet niet van waar ze allemaal komen maar 1 ding weet ik zeker … Nonkel Jos, Tante Celle, Tante Mimi, ons vader en ons moeder zijn er niet bij. Ik stel voor dat ze mij eens bellen wanneer ze deze tekst viavia te lezen hebben gekregen. Ik ben benieuwd. Want het Internet voor Iedereen is niet meer aan hen besteed .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s