De wens van Wim

Beste vrienden en vriendinnen,

 

家乐福

 

Jullie kennen intussen mijn passie voor de electronische snelwegen in België. We hebben niet alleen het dichtste en meest verlichte ‘traditionele’ wegennetwerk maar we hebben ook krachtige electronische snelwegen zowel onder als boven de grond. De digitale kloof wordt bovendien hoe langer hoe kleiner want binnenkort heeft iedereen een GSM en/of een PC. En dan kunnen we allemaal die e-highways op. Maar dat is niet voldoende. In deze nieuwe digitale geconnecteerde wereld is er vooral behoefte aan een nieuw soort toepassingen, toepassingen die in het verleden immers niet mogelijk waren. En waarom zouden we in Vlaanderen niet aan de basis mogen liggen van deze nieuwe kenniseconomie ? Alle factoren liggen hier gunstig. En er zijn (nog) geen files op de e-highways.

 

Daarom heeft de Vlaamse regering enkele jaren geleden het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie in het leven geroepen, gericht op de Informatie- en CommunicatieTechnologie in het algemeen, en de ontwikkeling van breedband toepassingen in het bijzonder. Kortom het IBBT.

 

Vandaag was ik weer op een vergadering van het IBBT en elke dag beklaag ik onze Algemeen Directeur Wim De Waele. Wim De Waele is de kruising tussen Steve Jobs en Patrick Janssens, heeft visie, presence en flair maar volgens mij lacht iedereen zich te pletter wanneer Wim zichzelf introduceert. Aangenaam, Wim De Waele, van het IeBéBéTé. Van het wat ? Ofwel denken de mensen dat Wim Chinees praat ofwel horen ze het onmiddellijk in Keulen donderen. Het IBBT doet multidisciplinair onderzoek rond spits(software)technologie maar de afkorting heeft meer weg van de ‘oubollige’ NMBS, RTT of BRT.

 

IBBT roept helemaal niets ‘cools’ op, laat staan dat het een ‘wave’ probeert in gang te zetten waarop we met zijn allen kunnen gaan ‘surfen’ om al die ‘flashy’ nieuwe toepassingen en de daarmee samenhangende ‘spinoffs’ en ‘IPO’s te realiseren.

 

Wie kent de VVM ? Niemand kent de Vlaamse Vervoer Maatschappij maar iedereen kent De Lijn. Buschauffeur bij de VVM ? Niks van, maar wel chauffeur bij De Lijn, da’s pas fijn. Laat ons met zijn allen ingaan op de ‘wens van Wim’ en –in analogie met de tandem De Lijn/VVM- zo snel mogelijk een roepnaam, een echte "brand" verzinnen voor het IBBT. Mijn voorstel is Wave of Cool maar stuur vlug een beter idee naar wim.dewaele@ibbt.be vooraleer de kerel depressief wordt. In het kader van het Internet voor Iedereen project is uw suggestie bovendien fiscaal aftrekbaar.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

27 april 2006 23:50

 

PS Laat ons onmiddellijk denken aan een “brand” die ook bij de Chinezen aanslaat want daar ligt binnenkort de markt, voor iedereen. Carrefour schrijf je als 家乐福 in het Chinees, klinkt als jia le fu en betekent “thuis geluk succes”. Carrefour is dus klaar voor China maar met IBBT hebben we nog een weg te gaan in Vlaanderen, België en de rest van de wereld tot aan China.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s