Exhibitionisme op het Internet

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Google en uw privacy

 

Zaterdag, leesdag. Naast blogs wordt er aardig wat neergeschreven in dag-, week- en maandbladen. Ik maak regelmatig een selectie en deze keer viel mijn oog op de opinie van Johan Zwiekhorst in Data News. Johan is één van de betere IT-journalisten die al regelmatig de onvolkomenheden van Microsoft heeft aangehaald (gelukkig schrijft hij niet dagelijks ) en zeer objectief is in zijn analyses. Ik herneem een aantal van zijn recente Google ‘wist-je-datjes’ en verwijs voor de rest naar zijn artikel :

 

  1. Wist U dat zodra U gebruik maakt van Google de zoekmachine een ‘cookie’ aanmaakt op uw pc dat vervalt in 2038 ? U geeft dus Google de toestemming om tot 2038 uw pc ‘een beetje’ in het oog te houden
  2. Wist U dat bij Google berichten nooit worden gewist ? Uw mail blijft dus ‘beschikbaar’ om allerlei informatie te blijven ‘verstrekken’ over uw profiel
  3. Wist U dat Google geen informatie over U verzamelt “tenzij u die zelf bewust en uitdrukkelijk heeft verstrekt” ? Ik zit nog steeds bewust voor mijn PC, ook op dit uur

 

Denk er even aan wanneer U een Google search doet of wanneer U –via Google- een email verstuurt. “Big Brother is watching you” maar dat gelooft U natuurlijk niet van een bedrijf zoals Microsoft. Ik wil hier niet in een polemiek treden maar verwijs naar het recente artikel van Johan. In een Snoecks almanac (zie mijn blog van gisteren) geeft men zich bewust bloot maar op het Internet geeft U zich bloot zonder dat U het weet.

 

Laat ons samen zoeken, niet ‘googlen’, naar de juiste oplossing voor deze nieuwe privacy uitdaging.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com 

Schoten

29 april 2006 23:30

 

PS Deze keer geen enkele link naar andere websites. Je weet maar nooit of uw cookie meekijkt. Het artikel van Johan kan U vinden op pagina 6 van Data News nr16 van 28 april 2006. Of beter, stuur een mail naar johan@zwiekhorst.be. Johan stuurt met alle plezier zijn verhelderend artikel over ‘Google en uw privacy’ rechtstreeks naar uw email adres, zonder tussenkomst van regel’zoek’neven zoals Google en MSN.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s