Walt Disney wist van wanten

Beste vrienden en vriendinnen,

 

It’s kind of fun to do the impossible – Walt Disney 

 

Als ‘voice’ en ‘face’ word je regelmatig gevraagd als ‘gelegenheidsspreker’ en de gelegenheid maakt de dief. Het is dikwijls boeiend omdat je niet altijd weet wie er in de zaal zal zitten, wat ze weten van Microsoft, wat ze niet weten en vooral wat ze zouden willen weten. Maar je moet altijd oppassen met wat je zegt; iedereen is immers een (potentiële) klant en de klant betaalt het salaris van iedere Microsoft medewerker. Dus …

 

Gisterenavond was het weer zover. Een dertigtal personen, leuke omgeving, goed georganiseerd, schoon volk (juristen, jonge en oude ondernemers, zelfstandigen, grote bedrijven, overheid, tafelschuimers etc …) en een leuke open discussie achter gesloten deuren. Achteraf kreeg iedereen een mooi aandenken met bovenstaande uitspraak van Walt Disney.

 

Ik heb aardig wat plezier binnen Microsoft maar Microsoft leiden in Belgie en Luxembourg is zeker niet ‘het onmogelijke’. Microsoft is en blijft voor mij een speeltuin; ik heb nog nooit in mijn carrière zoveel leuke produkten en gepassioneerde medewerkers ontmoet. En er is niets zo eenvoudig –maar uitdagend- om al die energie in juiste banen te leiden. Want dat is de voorwaarde om ook de klant plezier te laten hebben. ’s Avonds op de blog moet ik mijn lezers verdienen maar overdag moeten we immers met z’n allen de klanten verdienen. En alleen lachende klanten blijven kopen !

 

Microsoft is dus niet ‘the impossible’ en ik heb zeker fun. Walt Disney heeft echter wel gelijk, het meeste plezier in Belgie en Vlaanderen heb ik in al mijn pogingen om in dit land en in deze regio een software-industrie van de grond te krijgen. US heeft Microsoft en Oracle, Duitsland heeft SAP, Frankrijk heeft Business Objects, Nederland heeft Tom-Tom en Exact maar wij hebben nog altijd geen vlaggeschepen die ons land op de kaart kunnen plaatsen in de kennismaatschappij van morgen. Over deze (on)mogelijke uitdaging schrijf ik morgen vanuit het Atomium. Daar vieren we namelijk 60 jaar Agoria, het oude Fabrimetal, vroeger de sectorfederatie van de metaalverwerkende nijverheid, en al sinds een tijdje geleden via een rebranding, dé vertegenwoordiger van de technologische industrie waar ook de ICT (en dus ook de software) bedrijven deel van uitmaken.

 

Het wordt zweten op de feestdag van Agoria. Ik hou van het Atomium (omdat het zo oud is als ik en beter gerestaureerd) maar toch geloof ik dat de toekomst van ons land ligt in de bits en niet in de atomen. Het Atomium is dus weer niet de ideale lokatie om mijn betoog voor een Belgische software industrie af te steken. Ik zal mijn idealisme dus weer moeten afbloggen.

 

Tot morgen vanuit het Atomium, hoog in de lucht, ik hoop dat ze daar wireless hebben !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

02 mei 2006 23:55

 

PS vlaggeschepen zijn er nog niet maar een aantal bedrijven zoals Iris, LMS, Business Architects en Selligent beginnen alvast een vloot te vormen die de binnenwateren al mag verlaten

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s