Met dank aan het netwerk

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Technologie is er voor iedereen

 

Vandaag heeft Microsoft in Brussel het Belgisch Employability Platform opgestart. In alle landen van de EU willen we immers meer mensen terug aan het werk krijgen door hen basis ICT-vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn in de kenniseconomie van vandaag.

In België willen we tegen 2008 90000 werklozen (15 % van het totaal) op deze manier ‘bijscholen’ om meer kansen te hebben op de snel veranderende arbeidsmarkt. Zoiets doe je natuurlijk niet alleen. Non-profit NGOs kennen de problematiek het beste want zij staan het dichtst bij de burger. Daarnaast kennen bedrijven zoals Cisco, Randstad, Belgacom, State Street en Microsoft de uitdagingen. En VDAB en Forem hebben samen met de federale Minister van Werk en ICT Peter Vanvelthoven hun steun betuigd. Bij deze nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan deze nieuwe publiek-private samenwerking. Een netwerk van completementaire bedrijven en organisaties. Om technologie bij iedereen te brengen.

 

Met diezelfde bedoeling omarmde de sterke Fabrimetal metaalverwerkende industrie destijds de piepjonge maar innoverende ICT-industrie, doopte het om tot Agoria en zo kwam een eerste embryo van een netwerkeconomie tot stand. Nav mijn vorige 2 blogs kreeg ik immers ‘mijn bakje vol’ van zeer gemotiveerde Agoria medewerkers en leden. Agoria zal zich ontpoppen tot de promotor van de netwerkeconomie; oude en nieuwe bedrijven, kleine en grote, bitsvolle en bitsloze, bij elkaar brengen. Niemand kan het nog alleen, alleen door samenwerken kan je innoveren en groeien. Iedereen kent Finland van het Nokia succesverhaal maar wist U dat in Finland nog steeds elke 2 jaar het grootste cruiseschip wordt gemaakt met all-the-best of both worlds ? Omdat de ICT (en zeker ook de toepassingssoftware) beter geïntegreerd is in de bedrijfsvoering van de industriële en de dienstenbedrijven staat Finland in heel veel sectoren aan de top (en niet alleen in high-tech, integendeel zelfs). Technologie is er voor iedereen maar we hebben netwerken van bedrijven nodig om dit te realiseren.

 

Tijd om op het vliegtuig te stappen en België even te verlaten om te gaan vergaderen en netwerken met alle andere Europese Microsoft Country Managers. Onze Europese top is dit jaar in Florence. En via draadloze technologie blijf ik wel ‘genetwerkt’ met de basis in België.

 

Tot morgen vanuit Florence of zeg maar Firenze !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Ergens boven de Alpen

04 mei 2006 17:00

 

PS Zondag rijden Ingeborg en ik alvast terug langs Temse om te kijken of er nog iets overblijft van de Boelwerf. Cruisers zal niet meer lukken want alle kranen zijn reeds verdwenen maar misschien kunnen we ons –naast e-home- specialiseren in e-yachts. Luxejachten, trillingsvrij designed via LMS software, L&H voice commando, TeleAtlas navigatie, een Belgacom en Telenet digibox, de ene voor mijnheer, de andere voor madame. Allemaal samengebracht op een werf die al afgebroken is. Een duidelijke gemiste netwerkeconomie opportuniteit. Wat een boel !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s