Zoek een screenager als reverse mentor

Beste vrienden en vriendinnen,

 

We will all become mobile media devices

 

Op regelmatige basis organiseert Microsoft België een Circle of Growth bijeenkomst. We brengen een aantal leiders bij elkaar voor een open discussie achter gesloten deuren rond een actuele problematiek. Een externe spreker, een goede moderator, een unieke lokatie en de rest komt vanzelf.

 

We lanceerden het concept in Januari 2003 met Bill himself. Die stelde toen heel duidelijk dat ‘business’ de komende 10 jaar meer gaat veranderen dan in de voorbije 50 jaar. Tijdens het debat achteraf zijn woorden zoals zoekrobots, podcasts en blogs niet gevallen. Enkele jaren later weten we wel beter …

 

Vandaag was Professor David James de spreker tijdens de 2006 Circle of Growth lentesessie. Ik had mijn teller niet geactiveerd maar woorden zoals ‘mobile’ en ‘screen’ werden ‘met stip’ genoteerd. Hoe langer hoe meer mensen zijn immers mobiel en altijd en overal te bereiken via hun mobile. En als de mobile niet volstaat dan is er ook nog een iPod. We worden dus allemaal, jong en oud, willes nilles, mobile media devices. Personen die bereid zullen zijn om op het juiste moment de juiste informatie, de ‘content’, te consumeren via het juiste scherm; een GSM, een iPod en binnenkort een uurwerk en een gesofisticeerde contactlens.

 

Er zal dus aardig wat waarde (lees winst) kunnen gecreëerd worden in die content maar in afwachting raad ik elke manager een regelmatige reverse mentoring sessie aan met een screenager. Je moet immers weten hoe de uiteindelijke gebruiker met al die content gaat omgaan. Een screenager is een overjaarse teenager die constant naar verschillende screens zit te turen, da’s duidelijk. Vraag maar aan de personeelsdienst, ik ben zeker dat U reeds screenagers in dienst hebt. En reverse mentoring dan ? Da’s ook heel eenvoudig. Bij mentoring krijgen jonge starters ondersteuning van een mentor die het klappen van de zweep kent. Bij reserve mentoring krijgen oudere managers ondersteuning van een mentor die het klikken van het scherm kent. Hou wel rekening met Alvin Toffler (zie blog 05/05) tijdens uw sessies.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

09 mei 2006 23:55

 

PS Chauffeur Hans heeft prima gereden. Deze screenager heeft reeds jaren rij-ervaring op Xbox en had weinig problemen met de omschakeling van virtual reality naar reality. Ik had het moeten weten …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s