The day after … a missed opportunity

Beste vrienden en vriendinnen,

 

In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Een leuke quote die ik vond op de blog van Geert Mareels en die vandaag zeker toepasbaar was. Na de theoretische voordracht van Professor David James gisteren (zie blog 09/05) was ik deze middag aanwezig op de jaarlijkse Algemene Vergadering van i-City, de praktijk. i-City is een onderzoekslabo dat innoverende mobiele en breedband ICT-oplossingen ontwikkelt die getoetst worden aan de concrete lokale maatschappelijke behoeften. Het project loopt al een tijdje, begint zijn eerste vruchten af te werpen (zie blog 19/04) en is aardig op weg om een succesverhaal te worden.

 

Een eerste doorbraak is er gekomen omdat er een jaartje geleden een beweging werd op gang gebracht met alfa-testers. Eigenlijk niet meer en niet minder dan een gezonde bende screenagers die leuke ideetjes hebben voor mobiele toepassingen. En die ook zo snel mogelijk willen realiseren. Daarnaast moet het i-City team zelf verder blijven werken aan het ontwikkelen en uitrollen van een platform waarop al deze toepassingen gaan draaien en met elkaar samenwerken. Een auto hebben is leuk maar wat als er geen autowegen zijn ? En zelfs het mooiste schip kan alleen maar varen wanneer er sluizen en kanalen zijn.

 

In Hasselt zit er dus electriciteit in de lucht, een gezonde frictie tussen het platform en de toepassingen, tussen het i-city team en hun alfa-testers, tussen de managers en de screenagers. Je voelde de spanning ook gisteren tijdens de algemene vergadering, deze keer tussen de alfa-testers en de bestuurders. Sommige alfa-testers voelden zich niet begrepen en wij als bestuurder wisten niet goed waarom. De voorzitter hield de vergadering kort maar zorgde wel dat er achteraf goed kon bijgepraat worden tussen alle groepen. En toch voelde ik een gemiste opportuniteit.

 

Gisteren sloot ik immers de Circle of Growth sessie af met een duidelijke call for action aan alle aanwezigen (zie blog 09/05). Iedereen een reverse mentoring sessie met een screenager. Aan elk van de i-city bestuurders had ik vandaag een alfa-tester screenager moeten koppelen. Op die manier hadden we op één maand de digitale kloof gedicht tussen alfa-testers, i-City managers en i-City bestuurders; een enorme stap vooruit. Maar het is nooit te laat. Never give up. Bij deze dus een duidelijke oproep.

 

Alfa-testers van i-City in Hasselt, verenigt U en zoek de juiste bestuurder voor een reverse mentoring sessie rond jullie unieke schermbeleving. Ik ben ook kandidaat, mijn adres kennen jullie maar mijn lat ligt hoog want ik word dagelijks reeds gecoached door screenagers van resp. 19 en 17 jaar en die laten niet snel los.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com

Schoten

10 mei 2006 23:55

 

PS Chauffeur Hans heeft weer prima gereden. Vandaag had hij geen iPod maar wel een portable Playstation scherm bij om de ‘dode uurtjes’ te overbruggen. Hij heeft een foutloos parcours afgelegd op de Belgische snelwegen want deze screenager had via Xbox reeds jaren rij-ervaring op de digital highway …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s