Gekwetste Stad aan de Stroom

Beste vrienden en vriendinnen,

 

-A- ‘t Stad is van iedereen

Sinds de Zot van A blog van 04/04 kennen jullie allemaal mijn duale relatie met Antwerpen; ik hou van Antwerpenaars en Antwerpen wanneer ik in Antwerpen ben maar ik heb af en toe problemen met het gedrag van Antwerpenaars buiten Antwerpen, vooral wanneer arrogantie en grootspraak de overhand nemen.

 

Antwerpen is en blijft een unieke belevenis die door de city-marketing van Master Marketeer en burgemeester Patrick Janssens prachtig in de verf wordt gestoken met het Antwerpse -A- symbool. Eindelijk hebben we iets waarmee we Antwerpen buiten Antwerpen op de kaart kunnen zetten. Eenvoud zonder arrogantie. En toch …

 

Een etentje op het Zuiderterras met zicht op de stroom en op de stad maakte me weer een beetje melancholisch en liet me bijna zweven. Een wandeling achteraf in de binnenstad bracht me met beide voeten op de grond en maakte me er op attent dat ‘t stad de voorbije week veranderd is. Er zijn schoten en slachtoffers gevallen in het oude centrum, zelfs Brabo liet zijn hand bijna vallen van verbazing i.p.v. ze weg te gooien. De –A- staat even niet voor Antwerpen maar voor een uitroep van pijn. Een gekwetste stad aan de stroom. Ik hoop dat ze snel beter wordt. Mijn stad, de stad van iedereen die er is voor iedereen.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

13 mei 2006 22:30

 

PS met alle excuses voor de vele A’s in dit stukje, amaai. Misschien kunnen we beter voor the A-team als voetbalploeg gaan, dat klinkt beter dan FC Metropool of FC Scaldis. Allemaal een knalwit truitje, met een knalrode A en purperen kousen. Er zit sport in –A- …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s