De opvoeder wint

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Krantenkoppen

Het leuke aan vliegen is dat je tijd hebt om te lezen. En zelfs op een SAS vlucht hebben ze Vlaamse kranten. Hierbij een aantal koppen.

 

Op de voorpagina van De Standaard dd. 13/14 Mei een foto van Tony Mary met vermelding ‘Dit is geen afscheidsinterview’. Tony, de keizer van de Reyerslaan,  prijkt tussen Paula D’Hondt en Isabella Rossellini. Je zou voor minder geen laatste interview willen geven.

 

Op pagina 6 een quote van Guy Van Holsbeeck, vader van de vermoorde Joe, n.a.v. de stadsmoorden in Antwerpen. ‘Deze moord is net hetzelfde als bij Joe. Ook gewoon op straat, alweer la violence gratuite. Het zijn steeds jonge daders, het moet dus aan de opvoeding liggen’.

 

Inderdaad het moet aan de opvoeding liggen. Opvoeding is in de snel veranderende globale wereld van vandaag echter niet meer de verantwoordelijk van ouders alleen. Wij hebben zelf 2 zonen maar op basis van onze ervaring in jeugdbeweging en sport is het mij duidelijk geworden dat opvoeding meer dan ooit een maatschappelijke verantwoordelijkheid geworden is.

 

Niet alleen het onderwijs maar ook de openbare omroep moet hier een rol in spelen; het staat o.a. in de visienota van Tony en zijn generaals maar niet in het –goedgekeurde- VRT-decreet. De discussie aangaande VRT mag geen ‘media’matchke worden tussen Tony Mary en Geert Bourgeois maar is een veel breder samenlevingsdossier dat alle aandacht verdient van alle parlementariërs. Opvoeders –en behoeders- van Vlaanderen, verenigt U.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

In de lucht tussen Zaventem en Kopenhagen, onderweg naar Seattle

14 mei 2006 13:00

 

PS een andere kop op de voorpagina van De Standaard. Capco, het bedijf van topmanager Rob Heyvaert staat te koop. Nu Rob alle tijd nodig heeft om zijn bedrijf (i.p.v. een spelprogramma) te leiden stel ik voor dat het VT4-spel ‘De Topmanager’ wordt overgenomen door VRT. Ik laat het aan de VRT Raad van Bestuur om uit te maken op welk van de 2 tv-kanalen Tony Mary dit programma persoonlijk moet presenteren. Misschien hebben we dan toch 5 themakanalen nodig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s