Quousque Tandem ?

Beste vrienden en vriendinnen,

 

What kind of business ?

Ik vlieg nu al bijna 25 jaar op regelmatige basis naar de US en nog steeds moet ik elke keer dezelfde groene kaart invullen, het fameuze document ‘I-94 W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Form’. En telkens vul ik –op het vliegtuig- dezelfde gegevens in en via mijn Customs Declaration zeg ik weer dat ik niets bij heb.

 

Zo dadelijk landen we en gaan we weer een keuze maken tussen ‘US Citizens’ en ‘Non US Citizens’. En weer gaan we met slaapogen in die lange rij staan. En weer zal het verlossende ‘Next’ klinken. En weer gaat de kerel van Customs nors de vraag stellen (terwijl hij over mijn groene kaart naar zijn scherm tuurt) ‘What’s the purpose of your trip ?’. En weer ga ik kort antwoorden ‘Business’. En weer gaat hij vragen ‘What kind of business ?’. En weer ga ik denken ‘That’s none of your business’ maar toch zal ik zeggen ‘Software Business’. Intussen heeft hij wat gegevens ingetikt en stempelt hij alles af met een stempel die je bij ons alleen op antiekbeurzen nog kan vinden. Niets is er veranderd op 25 jaar, alleen wordt er sinds kort –en dit ook elke keer- twee vingerafdrukken en een digitale foto genomen. Waarschijnlijk denken ze dat naast mijn naam, voornaam, geboortedatum en –land ook mijn vingers en mijn aangezicht veranderen telkens ik naar de US kom.

 

Ik vraag me echt of waarom ik nog steeds al diezelfde gegevens op mijn kaart moet invullen en mijn norse vriend van Customs nog steeds diezelfde gegevens moet intikken. Zouden ze in de States dan echt niet beter weten ? Niemand krijgt ooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Ook een land niet. Ik zal woensdag blij zijn als ik in Zaventem onze knappe mannelijke en vrouwelijke rijkswachters ontmoet, in hun knappe blauwe uniformen en die je met de glimlach verwelkomen. Da’s pas indruk maken.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Hoog in de lucht, boven de Rocky Mountains

15 mei 2006 00:45

 

PS Voor de niet Latinisten; Quousque Tandem betekent hoelang nog en Fuscus Victorides betekent bruine zoon van de zegen. Mijn pseudoniem is dus niets meer en niets minder dan de Latijnse vertaling van Bruno Segers. Het weze gezegd.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s