Eerst wit dan bruin, eerst uitgeven dan aftrekken

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Eerst uitgeven, dan aftrekken

 

Het is U deze week misschien niet opgevallen maar de strategie van de overheid is gewijzigd. We hebben de fameuze bruine enveloppe nog niet ontvangen waarmee we ons jaarlijks lidmaatschap van de NV België kunnen vernieuwen. Daarentegen hebben we een witte brief van de federale regering ontvangen met de namen van 3 ministers onderaan. Een brief waarin elk lid van de NV België (volgend jaar) iets kan (terug)krijgen …

 

Bijna 6 weken na de announcering (zie blog 18/04) is de Internet voor Iedereen boodschap nu ook bij elk gezin in de traditionele brievenbus beland. Waarschijnlijk heeft De Post geprobeerd de witte brief stiekem achter te houden omdat er op het internet geen postzegels meer worden gebruikt. Maar de inhoud is zeer duidelijk. Binnen een maand ontvangen we de bruine enveloppe met het belastingsnadeel, deze week ontvangen we een witte brief met een belastingsvoordeel. Niet alleen het belastingsvoordeel maar ook wat U allemaal moet krijgen staat netjes in het rood aangeduid.

 

Nu zo snel mogelijk naar een computerverdeler om ons IVI-pakket aan te schaffen. Hou er wel rekening mee dat sommige computerverdelers U alles behalve het IVI-pakket zullen aanbevelen. Niet omdat het IVI-pakket niet goed is of niet compleet maar wel omdat daar minder marge wordt op gemaakt of omdat niet iedereen het pakket kan verdelen. Eén ding staat echter wel vast met een IVI-pakket; volgend jaar kan U de  belasting online invullen én van een belastingsvoordeel genieten én dagelijks van mijn blog genieten. En zo kan de bruine enveloppe –eindelijk- samen met het oud papier verdwijnen.

 

Tot morgen!

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

27 mei 2006 22:45

 

PS Hopelijk maken de computerverdelers het niet te bont. Vooraleer ze het weten krijgen ook zij met een vestigingswet te maken …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s