Drama’s bij meetings en miljonairs

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Death by Meeting and Death with Millions

 

Topsporters die niet graag trainen, chirurgen die niet graag opereren, bakkers die geen brood lusten …. er zijn honderden voorbeelden maar niets is zo erg als zakenlui die niet graag vergaderen. En waarom vergaderen de meeste zakenlui niet graag ? Gewoonweg omdat ze niet goed vergaderen. Dat kon ik vandaag weer ondervinden.

 

De meeste vergaderingen zijn immers eentonig en inefficiënt. En niemand neemt graag deel aan eentonige en inefficiënte vertoningen. Vergaderingen zijn eentonig bij gebrek aan drama of conflict omdat teveel mensen gefocused zijn op het vermijden van spanningen en het tijdig afsluiten. Voorzitters moeten redenen zoeken om te provoceren, dat zorgt voor gepassioneerde discussies en daardoor betere beslissingen. Daarnaast verlopen vergaderingen inefficiënt bij gebrek aan contextuele structuur; alles wordt doorgaans op dezelfde manier afgewerkt. We kunnen efficiënter werken als we verschillende soorten vergaderingen opzetten met verschillende doelstellingen.

 

Geef mij maar wat drama –Een open discussie achter gesloten deuren- in elk van de 4 soorten meetings die Patrick Lencioni aanhaalt in zijn bestseller Death by Meeting; de dagelijkse check-in, de wekelijkse tactische, de maandelijkse strategische en de trimestriële off-site. Allemaal in een verschillend formaat en verschillende succesfactoren.

 

Hopelijk heb ik deze middag niet teveel drama gecreëerd op de Raad van Bestuur daar bij i-city in Hasselt. Tessa Vermeiren heeft het deze week alvast wel gedaan in haar editoriaal van de Weekend Knack. N.a.v. de Millionairefair stelt ze duidelijk dat veel geld niet altijd samen gaat met goede smaak en dat de gewone mens zich al te graag vergaapt aan de rijken en pseudorijken van deze wereld. En toch kan je met veel geld andere mensen wel een beter leven geven en gelukkiger maken. Waar ze prompt het voorbeeld geeft van de Bill and Melinda Gates Foundation. Waarvoor dank.

 

Ik ga aan mijn collega’s in Hasselt het Death by Meeting boek cadeau doen en vraag hierbij aan alle welgestelde lezers te doen zoals Bill en 50 % van hun persoonlijk vermogen te besteden om de wereld beter de maken. Anders wordt het toch Death with Millions en wat heb je daar nu aan ?

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

31 mei 2006 23:45

 

PS In lijn met mijn verzoek voor wat meer drama heb ik zojuist vastgesteld dat onze anonieme blogger Banker (Bruno’s Blogboek 28/05) zijn naam heeft vrijgegeven ! Wow.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s