Ze hebben 100 !

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Segers & Segers

 

De werkdag zit er bijna op. Nog even alles hier afsluiten en dan vlug naar huis. Tussen de files door. En vanavond de droom van elke man; gratis eten en drinken op kosten van de schoonzus. Mijn schoonzus en oudere broer worden immers samen 100 jaar en zetten een party op voor alle relaties en familie. De lokatie vertel ik natuurlijk niet want 10000 bloglezers erbij is ook voor mijn schoonzus van het goede teveel. ‘Ze hebben samen 100 !’ zei een franstalige vriend maar die uitdrukking betekent helemaal iets anders in Antwerpen … ‘Ge hebt 100 !’ betekent dat je beter stopt maar zover is het met mijn broer en schoonzus gelukkig nog niet gekomen.

 

Mijn broer is een 1 jaar oudere, intelligentere, knappere en zwaardere versie van ondergetekende en omdat ik mij meer dan 20 jaar altijd en overal heb moeten bewijzen als het jongere broertje is hij –onbewust en ongewild- de kerel die mij zo scherp heeft gezet om het in het professionele leven waar te maken. Waarvoor mijn eeuwige dank.

 

Broer Karel heeft bovendien een veel betere pen dan uw dienaar. In het lager onderwijs won hij ooit een prijs met zijn opstel ‘Ik Fernand Boonen” . Karel speelt nu hockey met het betere volk maar ooit zag hij zich in de shoes van volksheld Fernand Boonen, de legendarische keeper van Club Brugge en Gouden Schoen in 1967. Karel is sportief gebleven maar zijn sublieme pen waarmee hij destijds op het Sint-Jan Berchmanscollege het schoolblad aan elkaar schreef is sinds het huwelijk uitgedroogd. In het laatste jaar van de humaniora haalde hij ooit 20/20 met een vrije verhandeling over de verzuiling in België. Ik begreep slechts de helft van het verhaal maar diende iets later toch exact hetzelfde stuk in (weliswaar bij een andere germanist in het voorlaatste jaar maar op hetzelfde college) en haalde maar 16/20. Of hoe een jonger broertje ook op school benadeeld werd. En het bewijst bovendien dat ik kon copiëren vooraleer ik in de software industrie gestapt ben.

 

En toch beste lezers wil ik dat mijn broer zijn pen terug in de inktpot stopt. Zoveel talent mag niet verloren gaan en daarom ben ik ook aan deze blog begonnen. Ik schrijf dagelijks over mensen die ik persoonlijk ontmoet heb maar vanavond overhaal ik mijn broer Karel om dagelijks een stukje commentaar te schrijven over iets wat hij gelezen, gezien of gehoord heeft. Saatchi & Saatchi is wereldwijd het bekendste marketingbureau maar van Segers & Segers maken wij ooit nog de beste blog van Vlaanderen. Een kaskraker waartegen de Blues Brothers in het niets zullen verdwijnen. Watch us !

 

Tot morgen (met een kater) !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Diegem

2 juni 2006 17:45

 

PS Ik weet niet wat er gebeurd is maar deze week haalt mijn blog een record aantal hits van meer dan 4000. Heeft er een hacker misschien een naakt tussen mijn foto’s gepost ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s