De Gouden Palm

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Leve de keuning … mor dan in fleskes !

 

Dit is een veelgehoorde uitspraak rond middernacht in Antwerpse kroegen. Niet een bewijs van de koningsgezindheid van de Antwerpenaars maar een bewijs van de liefde voor hun De Koninck bier waar ze allemaal zo gek van zijn. En dat bovendien binnen de Antwerpse stadsmuren wordt gebrouwen.

 

Toen Christian Leysen voorzitter werd van de Antwerpse Waterwerken liet hij in alle scholen drinkfonteinen installeren en ging hij ter plaatse om ‘zijn’ Antwerps water te promoten. Ondanks Christian’s sympathie voor VLD en sp.a was het plots gedaan met Spa Blauw in Antwerpen. Ik wacht op het ogenblik dat Christian voorzitter wordt van de NV De Koninck en dat ik hem kan vergezellen bij het ‘upgraden’ van zijn drinkfonteinen in alle scholen.

 

Even alle gekheid op een stokje, De Koninck heeft dit allemaal niet meer nodig. Heel Antwerpen is gek van het bier en De Koninck verankert zich prachtig met het Antwerpse city marketing concept, ook ‘het bolleke is van A’. Antwerpen is De Koninck en De Koninck is Antwerpen, en dat wordt doorgegeven van vader op zoon. Daarnaast heeft de brouwerij een prachtige marketing machine waarvan je ook op hun website alles kan vinden en downloaden. Voorbeeldig. Kijk maar eens naar de verschillende bierviltjes voor Vlaanderen en Nederland.

 

Toch hebben de promoboys van De Koninck zich laten kloppen door de Brabantse trekpaarden van Palm. Sinds mei halen ze daar hun roots terug onder het stof uit met een nieuwe campagne rond acteur Wim Opbrouck die op, naast of onder zijn Brabants trekpaard door de wereld trekt. Ik hoop dat ze hiervoor ooit de Gouden Palm ontvangen in Cannes. Een prachtstuk. Geniet van beeld én muziek. Maar spijtig genoeg nergens te vinden op de Palm website. Wat een gemiste kans, het internet is immers voor iedereen.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten en onderweg naar een terras voor een bolleke

3 juni 2006 14:00

 

PS Voor de gezelligheid prijkt er tussen de De Koninck bierviltjes ook een voorbeeld van de campagne die Palm binnenkort in Nederland gaat voeren. Ik hoop dat ze die –samen met hun prachtige videoclips- eindelijk eens op hun website plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s