Nieuwe regels in een digitale wereld ?

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Katastroof gaat opnieuw ‘zuipe’

 

Een onschuldig artikel rechts bovenaan op p. 23 van de weekend editie van De Gazet. Katastroof gaat terug een aanval doen op de koppositie in de Vlaamse hitparade met hun nieuwe versie van de single Zuipe. In 2000 stonden ze immers wekenlang op 1 met dat fameuze nummer …

 

De herwerkte versie ligt binnenkort in de winkel, als voorbode van de ZatteVrienden party-cd. Je kan Zattevrienden beter mee hebben dan tegen want dit is 1 van de weinige websites die meer hits haalt dan uw dienaar (Bruno’s Blogboek 28/04). Bovendien is -en blijft- Katastroof de meest gedownloade Belgische groep die zelfs op hun site software ter beschikking stellen om gratis en onbeperkt (il)legaal MP3s te downloaden. En zo is Katastroof één van de weinige tankstations op de digitale snelweg waar je gratis kan tanken. Gratis openbaar vervoer in Hasselt, gratis muziek vanuit Antwerpen.

 

Geen probleem voor de jongens van Katastroof, zij weten ook dat niets gratis is en zeker hun optredens niet. Maar of ze ooit nog de Vlaamse TOP10 zullen halen dat betwijfel ik. Er zijn veel nieuwe regels in de digitale wereld maar de ‘traditionele’ hitlijsten worden nog steeds samengesteld op basis van het aantal verkochte singles en niet op basis van de gedownloade singles. En de cd verkoop van Katastroof is –in tegenstelling tot hun optredens- een kleine katastroof.

 

Over nieuwe regels gesproken. Gelukkig gelden in de nieuwe wereld nog een aantal oude regels. Pieter Schepens, latinist en ICT-coordinator bij Don Bosco Zwijnaarde, maakte me attent op een foutje in Bruno’s Blogboek van gisteren. Het is niet “in corpore sane” maar “in corpore sano”. Een ablatief blijft een ablatief, gisteren en vandaag, analoog en digitaal. En inderdaad het web geeft Pieter gelijk. De zoekstring “in corpore sano” levert zowel op MSN Search als Google 49.718 hits op terwijl “in corpore sane” slechts 129 hits oplevert. Er zijn dus wereldwijd 129 mensen die zo dom zijn als ik en 49.718 die veel slimmer zijn. Vraag blijft of Katastroof terug 1 hit in de Vlaamse TOP10 gaat halen.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten en klaar om te gaan werken straks

5 juni 2006 23:45

 

PS Is het nu un forel of une forel ? Zoek het even uit op het web. Het is une truite. Oeps, waar kom ik nu terecht ? Ik ben terug in Schoten, de wereld is klein. Ook het web.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s