Brussel, centrum van België … en Europa

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Brussel is de keuken van Europa

 

Ondanks de hoge loonlasten gaat het helemaal niet slecht met België en blijven we er in slagen om activiteiten van buitenlandse bedrijven aan te trekken. Jaren geleden werd er een aantrekkelijke fiscale regeling opgezet om coördinatiecentra van internationale bedrijven in België onder te brengen maar nu is Brussel dé magneet bij uitstek.

 

In België wordt er nog steeds druk gedebatteerd over de rol van Brussel maar overal ter wereld is men het eens dat

  • Brussel de keuken is waar de Europese maaltijden worden bereid (Jos Chabert)
  • België de speeltuin rond Brussel is 

Het is ooit anders geweest maar het is Brussel –en niets anders- dat ervoor zorgt dat multinationals nog steeds de weg vinden naar België, het land met de hoogste loonlast en de beste sociale zekerheid. Elke multinational wil in Brussel zijn omdat elk Europees land in Brussel vertegenwoordigd is of zal worden. Je kan de wereld zien in Schoten maar je kan Europa zien in Brussel. Wonen in Schoten, werken in Brussel, wat een luxe.

 

Vanochtend was het weer zo’n groot Brussels moment, deze keer voor ons bedrijf. In de schaduw van het Berlaimont gebouw en met zicht op het Jubelpark heeft Microsoft haar Executive Briefing Center for European Innovation geopend. Een pareltje van een centrum met vergader- en demoruimten die uitgerust zijn met de laatste technologische snufjes. Zo zijn er meer 6 over de gehele wereld !

 

Minister Karel De Gucht deed –naast een aantal Europese sprekers- de gelegenheidstoespraak en zorgde voor een duidelijke uitleg over de band tussen België en Europa. In tegenstelling tot Jos Chabert, ondervoorzitter van het Brussels Parlement, maakte onze federale minister geen enkele toespeling op de culinaire qualiteiten van Brussel want dat zou kunnen leiden tot een plaatselijke invasie van Amerikaanse fastfood ketens die denken op die manier snel Europa te veroveren. De minister sprak wel over het feit dat België mee aan de wieg stond van de Europese Unie en vooral dat België met zijn verschillende regio’s, gewesten, talen en multiculturele samenleving het rolmodel is voor het Europa van morgen. Niets is minder waar, dat zijn pas troeven.

 

Ik kijk alvast uit naar de vele bezoeken van delegaties uit de verschillende Europese landen aan Brussel en aan het Microsoft Executive Briefing Center. We zijn er klaar voor. Misschien moeten we ook –bij gebrek aan Grote Prijs van België in Francorchamps- bij Bernie Ecclestone even gaan pleiten voor een Grand Prix d’ Europe in Brussel. Het parcours rond het Jubelpark incl. Autoworld lijkt me uitermate geschikt. Bij die gelegenheid plaatsen we pitspoezen en Xboxes360 met F1 Racing Games in ons Briefing Center. Een (over)vol huis, goed voor de statistieken.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

6 juni 2006 23:15

 

PS Oh ja, er is nog een beetje concurrentie tussen Brussel en Straatsburg omdat de parlementariërs ook –af en toe- daar vergaderen om zo wat meer geld op te doen. Steun de europarlementsleden die deze volksverhuizing willen stoppen, zet je handtekening hier en zorg dat Brussel de enige échte keuken van Europa blijft. Chez Leon doet de rest.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s