Grand Gala de l’ Informatique

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Vooruit met de Trein

 

Zoals elke sector die zichzelf respecteert heeft ook de Belgische ICT haar “Grand Gala”. De filmindustrie heeft Hollywood met de Oscars of Cannes met de Palmen, voetbal huldigt een Gouden Schoen en daarnaast hebben we ook de Sportpersoonlijkheid van het Jaar maar niets weegt op tegen … de bekendmaking van  de Data News ICT Managers of the Year en de opname in the ‘hall of fame’ van de Belgische ICT geschiedenis!

 

Het is wel niet de Croisette van Cannes of het Casino van Oostende maar toch heeft het Château de la Hulpe ook wel iets. Midden in het groen prijkt het daar op een prachtige heuvel die je bereikt na een oneindig lange oprijlaan. Op deze Award Ceremony ontbreekt echter alle glitter; geen blote ruggen van bloedstollende vrouwelijke verschijningen, geen heren in hun statig pinguïnpak met hun eerste, tweede of derde verovering op de trappen van het kasteel en dus zeker geen camera’s. Bij ons alleen heren waarvan de haren vergrijzen en de buikomvang toeneemt. Het aantal vrouwelijke ICTers is weliswaar ook toegenomen maar de sector is nog altijd niet ‘the place to be’. En daarom hebben we 13000 ICTers tekort. Zoals een paar weken geleden door Agoria aangehaald.

 

De laureaten Raf Luyten (NMBS) en Wouter Vermeylen (Vooruit) hadden nochtans veel beter verdiend dan een kristallen kegel voor hun prachtige projecten. Niet alleen omdat ze hun projecten deden met Microsoft technologie (nee, nee, wij zaten niet in de jury) maar vooral omdat het 2 projecten zijn die niet alleen de NMBS en de Vooruit maar ook de Belgische ICT uitstraling geven in het buitenland. Raf en Wouter zijn bovendien 2 adonissen (kijk maar op de cover van Data News) die de sector eindelijk meer glamour en glitter kunnen geven.

 

Ooit zei Johan Vande Lanotte dat het bedrijfsleven eenvoudig is. Te weinig politieagenten of criminologen ? Maak een serie zoals Flikken. Te weinig artsen of verpleegsters ? Maak een serie zoals Spoed. Maar al jaren breken we –samen met VRT en Agoria- onze hersenen over een serie om het ICT beroep ‘sexy’ voor te stellen. Ik denk al jaren aan een ‘Sex en de ICT’, de vlaamse versie van ‘Sex and the city’. De titel klinkt al. Of anders Raf en Wouter i.p.v. Raf en Ronny.

 

Maar het kan sneller en eenvoudiger. Het moet nu maar eens gedaan zijn met die lullige Data News ICT Manager of the Year Awards. Een Grand Gala de l’ Informatique moet het worden. In het Château van La Hulpe, aan de rand van het Zoniënwoud. Stel je voor een openingsdans van Wouter in een zwarte smoking met die andere Gentse corryfee Freya Van den Bossche in een laag- en hooguitgesneden knalrode jurk. En Raf met een grote strik naast Isabelle Durant in een doorzichtig groen glitterpak. Isabelle Durant was ooit voogdijminister van de NMBS en het beste wat onze Waalse Ecolo bodem te bieden heeft. ‘Vooruit met de Trein’ zou het klinken uit alle monden in een overvolle zaal tijdens het eerste Grand Gala de l’ Informatique Belge.

 

Ik garandeer aanwezigheid van lokale en internationale zenders en ben ervan overtuigd dat jongeren –met dit als ultieme bekroning van een ICT carrière- snel terug de weg naar ICT opleidingen zullen vinden. Zelfs onze zonen Hans en Nils zouden het overwegen.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

8 juni 2006 23:15

 

PS Ik meen het, binnenkort moeten we dit prestigieuze event immers plannen op 11 november. Naast het Graf van de Onbekende Soldaat komt er dan een plechtigheid aan het Graf van de Onbekende ICTer. Of een reservaat. Want het ras sterft uit.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s