Groeten uit een druilerig Redmond

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Wil het echte Microsoft nu opstaan ?

 

Camera’s zijn niet toegelaten in het splinternieuwe Center for Information Work op de Microsoft Campus in Redmond. Maar er stonden wel 2 prachtige camera’s opgesteld waarmee je de gezichten van alle personen in een ronde tafel vergadering op 1 lokatie kan weergeven op het vlakke scherm van een andere lokatie en vice versa. Hoe gaan we werken binnen 7 tot 10 jaar ? De Belgische journalisten hebben het al een beetje aan de lijve mogen ondervinden.

 

De dag was inderdaad zeer goed begonnen met veel inspiratie voor The Home of the Future en aardig wat innovatie in The Center for Information Work. Daarna was er blijkbaar wat minder inspiratie en innovatie bij de sprekers onder het spervuur van onze journalisten. “I’m so excited” en “That’s a great question” waren de standaard openers en bovendien hebben we voor het eerst kennis gemaakt met een “hard stop”.

 

Customer Focus is het adagio en wanneer ik met een klant Microsoft Redmond bezoek dan voel ik dat echt maar we hebben nog een weg te gaan om pers dezelfde aandacht te geven als klanten. We hebben pers meer dan nodig om het échte Microsoft te tonen, een Microsoft van mensen die gepassioneerd zijn door al de veranderingen en verbeteringen die software nog aan individuen en bedrijven kan bieden. “Only the paranoid will survive” zei Andy Grove maar de interne paranoia dat pers meer tegen Microsoft is dan voor Microsoft mag nu eindelijk eens verdwijnen. Journalisten zijn niet voor, niet tegen maar zijn kritisch. En zo hoort het. De stap naar open standaarden heeft Microsoft al gezet, nu nog open deuren richting pers.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Microsoft Redmond

12 juni 2006 19:00

 

PS Bij een ‘harde stop’ verlaat de spreker exact op het geplande tijdstip de sessie, bij een ‘soft stop’ volgt de spreker de dynamiek van de gasten en laat hij zich niet onmiddellijk domineren door zijn persoonlijke agenda.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s