Groeten uit een kil Silicon Valley

Beste vrienden en vriendinnen,

 

San Francisco … 6 jaar later

 

Bijna exact 6 jaar geleden toerden Hans, Nils, Ingeborg en ikzelf rond in de San Francisco bay area op zoek naar een school en een huis. De Internet bom was nog niet gebarsten, Silicon Valley was nog steeds thé place to be in IT en ik had een aanbieding van Lotus op zak om als Vice President (en ook toen was ik very proud Bruno’s Blogboek 14/04) de Regio West te gaan leiden. Binnen Lotus –en IBM- vond men immers geen enkele Amerikaan om de verkoop en marketing binnen Regio West te gaan leiden. Met Microsoft in het noorden en Oracle in het zuiden is dat immers een mission impossible. Maar ik had niets te verliezen –en een VP titel te winnen.

 

De zonen herinneren zich waarschijnlijk alleen de vlucht in businessclass op en neer, de amerikaanse wagen, het zwembad van het hotel, de splinternieuwe steps die we kochten en vooral het feit dat we er niet in slaagden een privé school te vinden waar nog plaats was voor het volgende schooljaar. En een amerikaanse public school, daar wilden we niet aan beginnen omdat de kwaliteit te laag was. Dus terug naar huis, en iedereen gelukkig behalve vader die dé gelegenheid miste om Oracle en Microsoft de duivel aan te doen in ruil voor een Vice President titel. Je zou voor minder Very Pissed-off zijn.

 

Achteraf gezien was het een juiste beslissing; iets later barstte immers de bom en heel de IT wereld stond op zijn kop. Niet het ideale moment om met een volledig gezin in het oog van de storm te zitten. Ondanks het feit dat San Francisco en de bay area 1 van de betere plekken om te leven zijn in US. En nu zes jaar later zijn we terug hier; een etentje op Fisherman’s Wharf en een trip van San Francisco naar San José, voorbij Oracle –dat we zoals toen links laten liggen- maar recht naar Cisco voor hun strategie en visie over de toekomst.

 

Cisco straalt klantgericht denken uit (ook voor journalisten Bruno’s Blogboek 12/06) in al hun presentaties én in hun cultuur. Chairman en CEO John Chambers was immers bij IBM en Wang toen die in hun diepste dal zaten omdat ze voordien dachten slimmer te zijn dan de klant. En zo werkt het niet. Misschien even maar niet altijd en bovendien –dixit Julien De Wildebetaalt de klant uw salaris. Innovatie moet dus gebeuren voor de klant en zelfs samen met de klant.

 

Toch blijft het boeiend te zien dat bedrijven zoals Cisco en Microsoft het allemaal eens zijn over de toekomst; alles over het Internet Protocol, alles op Ethernet, alles genetwerkt en diensten die van overal en aan iedereen kunnen aangeboden worden. Binnenkort praten we bvb. allemaal over unified communication; gedaan met verschillende inboxes van email, voicemail, traditionele post etc .. En ook een transparantere manier om te bellen en gebeld te worden. Het zal trillen waar en wanneer U het graag heeft.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Cisco hoofdkwartier

13 juni 2006 21:45

 

PS intussen lezen jullie in Data News en De Standaard de aankondiging van de incubatie die vanuit i-city zal gebeuren. Er is nog eens een Vlaams bedrijf op komst, deze keer niet over voice maar over mobility. Hopelijk wordt het geen tweede Lernout & Hauspie want het bezorgt me nu al (t)rillingen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s