Het wordt warm in Schoten

Beste vrienden en vriendinnen,  

Een hoge ozon concentratie en het zijn nog geen verkiezingen

Eindelijk nog eens een volledig weekend in Schoten en tijd om hier en daar wat rond te rijden en te hangen.

Wanneer je Schoten binnenrijdt vanuit Merksem word je vriendelijk onthaald met de affiche “Je kan de wereld zien in Schoten” want volgende maand vindt immers het jaarlijks volksdansfestival plaats. Anders is het wanneer je vanuit Wijnegem Schoten binnenrijdt, daar prijkt immers een grote Vlaams Belang affiche van Marie-Rose Morel die zich profileert als de nieuwe onthaalhostess onder het motto “100% voor Schoten”.

Ik ben meer dan 100% verschoten en maak van de gelegenheid misbruik om hier integraal mijn lezersbrief te publiceren die ik op 5 februari aan Gazet van Antwerpen richtte. Enkele maanden geleden startte deze dame haar campagne immers met een frontale “100% tegen Schoten” aanval n.a.v. problemen met haar overgedimensioneerde whirlpool. Mijn lezersbrief met als titel “Eigen zwembad eerst” werd nooit gepubliceerd … Tot vandaag.

Geachte Redactie,

Hierbij een korte reactie nav uw artikel "Morel woest op Schoten" in GVA van vrijdag ll.

"Je kan de wereld zien in Schoten" is sinds jaren de slogan waarmee in onze gemeente het volksdansfestival plaatsvindt. In de maand juli zijn aardig wat Schotenaren gastgezin voor buitenlanders, worden er aardig wat contacten gelegd en stevige banden gesmeed ondanks de vele culturele verschillen. En in lijn met deze slogan verwelkomen wij graag -vanuit het nabije Merksem- Vlaams Belang parlementslid Marie-Rose Morel in onze multiculturele gemeente.

Maar mevrouw Morel komt niet "om de wereld te zien in Schoten", neen, mevrouw Morel komt "om het Vlaams Belang te laten zien in Schoten". 2006 is immers een verkiezingsjaar en het VB wil proberen om -naast Antwerpen- een tweede VB burgemeesterscherp te versieren in Schoten. Antwerpen wordt een zware klus omdat "eigen volk eerst" De Winter er als Bruggeling nog steeds niet in slaagt een Antwerpse "a" deftig uit te spreken en zeker omdat huidig burgemeester Patrick Janssens er samen met zijn schepencollege wel in slaagt de koekestad een nieuw elan te geven. En zelfs de Redaxe van de frut draagt bij met het unieke Zot van A lied dat ik iedereen aanbeveel. Antwerpen wordt dus moeilijk (en waarschijnlijk onmogelijk) en daarom worden alle pijlen gericht op Schoten waar mevrouw Morel -in analogie met de babe strategie van SPa- de eerste VB burgemeester in Vlaanderen wil worden. Het recept is intussen klassiek.

Stap 1. Overtuig de zwakste schakel in de huidige meerderheid. Na jaren socialistische en CD&V burgemeesters is het duidelijk dat VLD aan deze criteria voldoet. En wat zien we ? Juist, ja, mevrouw Morel was (on)voorzien op de nieuwjaarsreceptie van VLD Schoten.

Stap 2. Bekritiseer het huidige beleid zoveel mogelijk. En inderdaad, wat zien we ? Op vrijdag haalt mevrouw Morel via een artikel in uw krant zwaar uit naar het gemeentebestuur. Alle soorten van modder zijn goed maar ik betwijfel of de doorsnee burger wakker ligt van het feit dat de verbouwing van een zwembad wordt stilgelegd. Ik hoop echter dat het gemeentebestuur niet gaat reageren want dan krijgt La Morel teveel zendtijd om andere onzin uit te kramen. Laat ons het houden bij het "eigen zwembad eerst", dat is voldoende. Nu weten we tenminste wat de prioriteiten zijn van een VB politica. 

Mevrouw Morel, ik wens u veel geluk met "het eigen zwembad eerst" plan maar ik hoop van harte dat mijn medeburgers uw verborgen agenda doorprikken. Onze gemeente verdient het beste beleid voor elke inwoner maar de wereld wordt een dorp en daarom is een multiculturele samenleving met respect voor iedereen een noodzakelijkheid. Van harte welkom in Schoten maar kom ook eens uit uw bescheiden stulpje in de Valkenlaan om aanwezig te zijn op één van de vele multiculturele activiteiten in onze gemeente. En dan ontmoet u ook eens de gewone burger. Geen gemeentebestuur, bouwtoezichters of politie.

Bruno Segers

Geboren en getogen in Schoten

De multiculturele samenleving begint in Schoten wanneer je onze gemeente via Merksem binnenrijdt maar ze stopt in Schoten wanneer je de gemeente via Wijnegem binnenrijdt. Begin mei vermoedde ik al dat de affiche een blauwe VLD achtergrond zou hebben, nu hebben we intussen de mooiste onthaalhostess van België maar of Schoten een showcase zal blijven van de multiculturele samenleving zullen we pas in oktober weten …

Tot morgen ! 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Schoten
17 juni 2006 17:45

PS Ik hoop dat ik La Morel tegen het (mooie) lijf loop op het volksdansfestival. Dan kan ik haar eindelijk eens vertellen (Bruno’s Blogboek 05/06) waar je terecht komt als je op het Internet zoekt naar “un forel ou une forelle”. Vul maar effe in op MSN Search of Google en dit is het antwoord; het is une tru(i)t(e) en die woont in Schoten. Ook de wereld kan Schoten blijkbaar zien.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s