De vele koningen van België

Beste vrienden en vriendinnen,

 

België Absurdistan

 

Is de titel van een boek dat ik deze ochtend toevallig in handen kreeg. Wielerjournalist en auteur Rik Van Walleghem verdedigt hierin zijn uitgangspunt dat België niet bestaat. Hij heeft het zelfs over een ‘nand’ – een onland. Ons land is niet meer dan een samenraapsel van miljoenen ministaatjes. Mijn grote broer Karel (Bruno’s Blogboek 02/06) schreef 30 jaar geleden al over de verzuiling van België maar dit boek heeft het over de echte versnippering van ons kleine landje waarin elke Belg heerst als een koning over zijn eigen perceeltje. Niet moeilijk, we worden immers allemaal grootgebracht met ‘als ieder voor zijn deur vaagt is de volledige straat proper’ en op school kregen we een nul op een toets telkens we probeerden samen te werken met onze buurman ….

 

Ik moest aan het boek denken toen ik deze middag samenzat met de mensen van Agoria ICT. Voor een sectorfederatie is het immers ook niet eenvoudig om hun leden samen te brengen rond gemeenschappelijke doelstellingen en belangen. I.p.v. 1 groot jaarlijks event doet elk lid liever een eigen event want zo is het immers ‘alle dagen feest’ in de ICT sector. En i.p.v. 1 Grand Gala de l’ Informatique met zijn Oscars (Bruno’s Blogboek 08/06) geeft ieder magazine en iedere beursorganisator liever zijn eigen awards want zo is het ‘alle dagen prijs’ in de ICT sector. Maar 1 professionele ICT sector die waarde en jobs creëert ? Dat niet, want samenwerken is moeilijker dan alleen werken …

 

Vanavond wordt het niet beter wanneer ik de stichters van Simon & Odil ontmoet. Zij hebben een prachtige infrastructuur uitgebouwd om langdurig zieke kinderen op een speelse manier contact te laten houden met hun omgeving. Maar het is een hele klus om dit puzzelstuk in te passen tussen de andere interessante initiatieven voor langdurig zieke kinderen zoals de knuffelrobot Anty en de Bednet virtuele leeromgeving. Samenwerken is immers moeilijker dan alleen werken …

 

België mag uiteenvallen maar ik ga niet rusten vooraleer we een ICT sector én een leer- en communicatieplatform voor langdurig zieke kinderen hebben die ze ons in het buitenland benijden. Een gezonde ICT sector met een eigen liefdadigheidsproject is geen Absurdistan. Men zegge het voort. Ik moet mijn lezers verdienen, elke dag.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Diegem

20 juni 2006 19:00

 

PS Volgens België Absurdistan worden we samengehouden door een gemeenschappelijke vijand, de regelneverij van Brussel. Dus iemand die deze regelneverij uit de wereld wil halen ondergraaft de eenheid van dit land. “Eenvoud maakt macht” zegt Kafka Van Quickenborne maar zo wordt Vincent nooit premier van deze mooie federale staat rond Brussel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s