Wim is een goeroe en geen zeemeeuw

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Seagull management

 

Vanavond heeft Wim het Microsoft directiecomité uitgenodigd voor een drink en etentje. Wim is onze verkoopsdirecteur voor KMO’s en zet na 15 jaar trouwe dienst dichtbij de klanten en business partners –eerst in Benelux en later in Belux- een stap naar de westeuropese area. Wim zal de belgische Microsoft geschiedenis ingaan als een specialist in het indirecte verkoopsmodel. Steeds slaagde hij er in om via de juiste kanalen, met de juiste partners en met de juiste marketing en verkoop niet alleen de omzet maar ook de tevredenheid in dit deel van de markt te laten toenemen.

 

Maar Wim is vooral Wim, hij is altijd zichzelf gebleven in het snel veranderende IT landschap. 15 jaar Microsoft kan je alleen overleven met het unieke recept van Wim; elk jaar 11 maanden hard werken, dan steevast 4 weken achter elkaar uit die mallemolen  (onlangs een sabbatical van 3 maanden naar Nieuw-Zeeland, Japan en China) en vooral optimist en plezier maken waar het kan. Daarnaast altijd openstaan voor nieuwe uitdagingen en blijven leren. Je bent nooit te oud om te leren, zelfs als je uit West-Vlaanderen komt. De voorbije maanden nog een Advanced Management Programma bij Vlerick met als resultaat dat onze Microsoft glamourboy nu paginagroot prijkt op een wervingsadvertentie voor het nieuwe academiejaar.

 

Gepassioneerd door software, hoog energie niveau, open en direct in de communicatie, juiste evenwicht tussen IQ en EQ en vooral … gestructureerd in de uitvoering. Kortom een goeroe en daarom verbaasde mij het niet dat Wim ons vanavond in de Guru Bar te Elsene uitnodigde voor zijn afscheid. De speach van onze goeroe blonk uit in eenvoud; een WK Teamgeist bal voor het directiecomité om aan te geven dat niemand het alleen kan. We zullen zijn eenvoud, zijn hard werken en zijn hard lachen missen.

 

En Wim wordt zeker geen regionale zeemeeuw. Ik dacht dat iedereen vertrouwd was met het begrip seagull management maar eerder deze week stelde ik vast dat het zelfs bij Hans van Bizz Magazine onbekend was. Zeemeeuwmanagers zijn personen die plotseling verschijnen, wat ‘shit’ achterlaten en vooraleer je beseft wat er gebeurt al met de noorderzon verdwenen zijn. Dit profiel vind je in alle mogelijke departementen maar de hoogste concentratie wordt aangetroffen in businesslounches op luchthavens. In regionale jobs is het immers niet iedereen gegeven om de juiste toegevoegde waarde te tonen en vervalt men snel in het seagull management. Wim denkt waarschijnlijk aan Jonathan Livingstone Seagull en de muziek van Neil Diamond wanneer je over een zeemeeuw praat; seagull management is niet Wim’s stijl en zal nooit de stijl van onze goeroe zijn.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Elsene Guru Bar

22 juni 2006 23:10

 

PS Oh ja, ik kan toch iets slechts over Wim vertellen. Hij is geboren in Roeselare en het ‘ploegske’ uit zijn geboortestad –en niet den Beerschot- mag Europees spelen. Niet omdat ze veel goals gemaakt hebben maar wel omdat ze weinig kaarten gekregen hebben. Voetbal is geen kaartspel maar dat weten ze daar nog niet.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s