Ik moet 5 dagen per week knokken dus …

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Geen weekend in Knokke

 

Het is een drukke week geweest, Hans heeft wilde plannen en de examens van Nils zijn afgelopen … meer dan voldoende redenen voor Ingeborg om vlug een verblijf aan zee te boeken. En eens goed uit te waaien, te zonnen of pootje te baden.

 

Mijn ouders kenden alleen maar De Panne, ik ben er zelfs ereburger omdat ik 25 jaar aan één stuk daar mijn vakantie heb doorgebracht (volgens mij ben ik er zelfs verwekt) maar De Panne is al lang niet meer onze ‘place to be’. De Panne ligt immers aan het uiterste van de westkust. Knokke, het uiterste van de oostkust, is veel makkelijker vanuit Antwerpen te bereiken en toch zegt het mij helemaal niets. Ik moet immers al 5 dagen per week knokken en dan is een additioneel weekendje in Knokke van het goede teveel.

 

Als je de zee en de duinen wil zien dan moet je naar Cadzand gaan. Die dijk van Knokke is er voor mij teveel aan en de winkels zijn er voor mijn bankkaart teveel aan. In Knokke komen de mensen om naar elkaar te kijken i.p.v. naar de zee en naar de duinen. Vele vrienden hebben daar een appartement om al dan niet te profiteren van de lage gemeentelijke opcentiemen. Soms moet je in die appartementen zelfs bovenop de kast gaan zitten om de zee te zien. Dat hoeft voor ons niet; af en toe boeken wij last minute in Cadzand, waar er evenveel hotels als appartementen zijn. En geen dijk, maar wel een paar strandpaviljoenen en een paar winkels. In Cadzand kan je vanuit je hotelkamer de zee én de duinen zien. En eten –bij zonsondergang- in een strandpaviljoen waar ze veel meer hebben dan een ‘broodje bal’. Met zicht op zee en op de zeemeeuwen. Ongeschoren en ongekleed (ik bedoel niet opgekleed).

 

Oh ja, het Zwin ligt ook gedeeltelijk in Cadzand maar de Compagnie du Zoute stopt aan de landsgrens. Vanaf Cadzand praten mensen met elkaar, tot in Knokke praten ze over elkaar. Of over uw frigobox.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Cadzand Strandpaviljoen De Piraat

24 juni 2006 18:45

 

PS Sommige lezers klagen dat ze soms alleen maar de titels van mijn blog zien en niet de tekst. Wel beste vrienden een titel kan ik intikken op mijn GSM maar voor de tekst heb ik een PC nodig. En die had ik op het strandpaviljoen natuurlijk niet bij. Moet er nog zand zijn ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s