De avonturen van Quick en Flupke

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Deel 1 : Eenvoud maakt Macht

 

Wie onder ons herinnert zich de striphelden Quick en Flupke, 2 Brusselse straatbengels die door Hergé werden geschapen in 1930 ?

 

Sinds Bruno’s Blogboek dd. 13/04 kennen jullie mijn sympathie voor onze Staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne en zijn strijd in Brussel voor meer eenvoud in ons leuke landje. Ook ik heb er dagelijks alle plezier in om in Brussel te vechten voor meer eenvoud binnen ons leuk bedrijfje voor klanten, partners en medewerkers. Niet altijd eenvoudig binnen een multinational. Zin voor eenvoud en ons amuseren in Brussel hebben we alvast gemeen. Zoals Quick en Flupke.

 

Maar daarnaast willen we –Hergé indachtig- België op de kaart plaatsen. Eigenlijk zou ons land het Hong Kong van Europa moeten worden: een klantvriendelijke overheid, lage belastingen, migranten die welkom zijn als ze veel willen werken en ondernemers die niet pleiten voor protectionisme maar voortdurend nieuwe producten onderzoeken en lanceren. Geen negativos die constant klagen over de hoge loonkost en al die andere dingen. Wel positivos die geloven dat België een aantal unieke troeven heeft waaronder bvb. onze drang naar vereenvoudiging, ons aanpassingsvermogen en ons besef dat we moeten veranderen om competitief te blijven in deze globale wereld.

 

Dat de Belgische overheid uniek is met de electronische identiteitskaart, met het rijksregister en met de kruispuntbank voor ondernemingen weten jullie wellicht al. Maar het wordt dringend tijd dat iedereen deze troeven nu eindelijk eens gaat gebruiken om oude gewoonten te stoppen, te veranderen en te vereenvoudigen. Dat doe je niet alleen, daarvoor heb je -naast een geestelijke leider-  alle ondernemingen nodig samen met een consulting bedrijf en een IT bedrijf . En daarom hebben we met het VBO, KPMG , Quick en Flupke, vandaag de Kafka Award boven de doopvont gehouden. Omdat niet de eendracht maar wel de eenvoud de macht maakt. En bedrijven die dat doen moeten in het daglicht geplaatst worden. Vive le roi, après Kafka ! We kijken alvast uit naar de vele kandidaturen.

 

Ik ben tegen al die Awards (Bruno’s Blogboek 20/06) maar een Kafka Award die we afschaffen zodra het doel bereikt is, dat lijkt me wel wat. Het weze gezegd.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

27 juni 2006 23:30

 

PS Het tweede album in de serie ‘De avonturen van Quick en Flupke’ verschijnt in November 2006. Misschien hebben we dan geen federale regering meer of geen staatssecretaris maar Kafka Awards zullen er zijn. Met prominenten. En Quick én Flupke.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s