Marketeers zijn leugenaars

Beste vrienden en vriendinnen,

 

It’s all about marketing

 

Eindelijk de eerste rustige –op een paar telefoons na- vakantiedag. Thuis staat alles terug netjes op zijn plaats na de voetbalfinale van zondagavond. Sommigen hangen vandaag de Vlaamse leeuw buiten maar met 2 jonge leeuwen in huis voelen wij die behoefte niet. ‘Vlaanderen in Actie’ kondigde Leterme gisteren met zijn ploeg aan, vandaag was het echter een luilekkerdag hier.

 

Junior Nils had wat vrienden uitgenodigd voor een namiddag Xboxen en om het ‘voetbalavond’ vat Stella uit de Philips Perfectdraft nog even te ledigen. Philips krijgt alle rechtszaken over de verkoop van hun TT (thuistap) installatie maar die marketeers van Inbev hebben het handig geregeld; een vatje van 5 liter kost 15 euro maar da’s ruim meer dan een traditionele ‘bak’ van 24 flesjes die echter wel meer bier bevat. Dus onze jonge consumenten betalen thuis aanzienlijk meer voor een traditionele pint die weliswaar lekker fris en met een schuimende kraag wordt getapt. Nog altijd minder duur dan in de kroeg maar dat doet nu niet terzake.

 

Vanavond was het mijn beurt om te koken en dus gingen we vlug naar de Colmar "Voor die prijs … kan je zelf niet koken !” voor 4 all-in Express Menus van 12 euro. De rekening was echter niet 48 maar 72 euro door allerhande dagsuggesties en speciale aanbiedingen. De drank was à volonté of gratis zoals Steve Stunt zou zeggen. Handige jongens toch die marketeers.

 

Je moet het maar kunnen, mensen steeds meer laten betalen en zich toch nog gelukkiger laten voelen …

 

Met alle respect voor al mijn vrienden marketeers die ik graag het boek (of de samenvatting want ze hebben te weinig tijd om te lezen omwille van al hun nieuwe projecten) All Marketers Are Liars aanbeveel. Het zijn geen leugenaars maar ze hebben prachtige en eenvoudige verhalen die me blijven boeien; zij vertellen volwassenen sprookjes die altijd uitkomen. Met dank aan Guillaume, André, Staf, Patrick, Walter, Paul, Fons, Philippe en al die anderen !

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

11 juli 2006 20:00

 

PS Vanavond vieren we de Vlaamse nationale feestdag op het Coda tornooi van Tennisclub Olse. Met La Chouffe van ’t vat. Transfers tussen Wallonië en Vlaanderen kunnen een win-win zijn. Bruno in actie !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s