Gentse Feesten anno 2007

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Eerst werken dan feesten

 

In centrum Gent zijn de feesten begonnen maar in de randgemeenten wordt er –zelfs op een zaterdag- gewerkt. We zijn deze middag te gast met een aantal i-city believers bij IBBT voor het doorlichten van een toekomstig business plan. In tegenstelling met IBBT (Bruno’s Blogboek 27/04) hebben we al een leuke naam bedacht voor dit bedrijf nl. City Live. Maar waar gaat het eigenlijk over ?

 

Enkele jaren geleden richtte de Vlaamse regering het IBBT op, het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, een onderzoeksinstituut gericht op de Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) in het algemeen, en de ontwikkeling van breedbandtoepassingen in het bijzonder. In Vlaanderen hebben we immers prachtige electronische snelwegen (lees er ligt voldoende kabel in de grond) waarop iedereen toegang kan hebben (lees deze kabels liggen voor uw deur) maar er zijn te weinig toepassingen die hiervan gebruik maken. In o.a. media, logistiek, gezondheidszorg en overheidstoepassingen kunnen innovatieve doorbraken worden gerealiseerd. Het IBBT is gevestigd in Gent (zelfs in cyberspace heb je immers een fysiek kantoor nodig) maar werkt samen met alle Vlaamse universiteiten.

 

Breedband en electronische snelewegen hoeven echter niet beperkt te blijven tot kabel, het kan ook draadloos. Zo had men jaren geleden in Hasselt de visie om te starten met een ‘draadloze hogeschool’ en daaruit werd wat later het project i-city geboren, een ‘draadloze stad’. Vroeger zat in Limburg het goud in de grond, nu zit het in de lucht. En via i-city is Hasselt een proeftuin geworden waar nieuwe draadloze toepassingen worden uitgetest. Want met een GSM of een persoonlijke zakcomputer kan je veel meer dan telefoneren en SMSen. Stel je ’s voor; nooit meer de bus missen, nooit meer voor een overvolle cinemazaal komen te staan, nooit meer zoeken naar de ideale parkeerplaats, weg met de grote papierhandel, alle info op jouw persoonlijke zakcomputer, een draadloze stad binnenkomen en op uw maat de info van die stad krijgen, van events tot mode, van boekhandels tot restaurantjes. Het wordt vandaag getest door 4000 mensen in Hasselt maar die proeftuin wordt uitgebreid richting Leuven en Gent. Want niet Hasselt maar de ‘stadsstaat’ Vlaanderen moet een proeftuin worden voor deze draadloze samenleving.

 

Testen in Vlaanderen en dan verkopen in het buitenland. Want als het met 6 miljoen Vlamingen werkt dan kunnen we het ook gaan verkopen in de échte steden zoals Amsterdam, Londen, Barcelona, San Francisco. ‘Vlaanderen in Actie’ riep de Vlaamse regering aan de vooravond van 11 juli. Voor ons betekent dat de proeftuin i-city zo snel mogelijk uitbreiden naar andere Vlaamse steden en het concept van een levende stad ‘City Live’ zo snel mogelijk commercialiseren. En daar hebben we het vandaag in Gent over gehad. Het is nu of nooit.

 

En met een beetje durf bouwen we de Gentse Feesten van 2007 uit tot een échte showcase van de ‘draadloze stad van morgen’. Al het beste van de proeftuin i-city en het nieuwe bedrijf City Live samen. Ik zou het willen zien; 2 miljoen mensen die gedurende 10 dagen in Gent feesten en via hun GSM of zakcomputer een aantal sexy toepassingen ontdekken die vandaag al in Hasselt zijn uitgetest. Made in Flanders. Dat zou pas ‘Vlaanderen in Actie’ zijn. En het zou me als Antwerpenaar (de stad tussen Hasselt en Gent) enorm plezieren.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Gent IBBT kantoren

15 juli 2006 16:30

 

PS Nu nog even –Gentse Feesten Anno 2006- een SMSje sturen naar Ingeborg “Ik ben onderweg, het feesten kan beginnen”. Volgend jaar krijgt ze –samen met alle andere vrienden in het Gentse- automatisch een alert “Bruno is in de buurt, het feesten kan beginnen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s