Een zakelijke schoolreis

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Daar boven in de lucht

 

Het begon al goed deze ochtend op Zaventem met lange rijen van mensen onderweg naar hun vakantiebestemming. Daartussen een eerste delegatie Microsoft medewerkers onderweg naar hun jaarlijks congres in US, woensdag vertrekt het tweede en grootste deel van de delegatie en maandagochtend keren we met zijn allen terug (bij mij is het aftellen alvast begonnen ).

 

Als softwaregebruikers weten we wat wachten betekent maar vandaag werden we toch aardig op de proef gesteld; wachten op de vlucht naar New York die een uur vertraging had, wachten om de US binnen te mogen, wachten op de bagage, wachten op de aansluiting enz … maar daardoor hebben we alle tijd om eens te praten met elkaar i.p.v. te mailen naar elkaar. Een zeer leerzame ervaring.

 

Bovendien hebben dit soort trips meer weg van een schoolreis dan van een zakenreis. Wij doen immers op het vliegtuig hetzelfde als wat we destijds op een touringcar deden; wat drinken, wat lachen, wat slapen, wat boekjes lezen, wat door het venster kijken, elkaar wat pesten enz … Alleen gedragen we ons een beetje want het imago van het bedrijf staat op het spel. We zaten weliswaar op Delta 141 maar de recente United 93 movie werd spijtig genoeg –en voor begrijpelijke redenen- niet vertoond. En 5 $ voor een alcoholische drank op meer dan 10 km hoogte dat noem ik pas misbruik maken van een monopolie positie. Ik zal het aan Neelie Kroes melden.

 

De literatuur was daarentegen wel interessant. Mijn buurman verdiepte zich in het laatste nummer van Runners World met o.a. een artikel over het seksueel gedrag van duurlopers. Gelukkig bestaat Bloggers World nog niet. Ikzelf verdiepte me in de laatste Knack "Een kwestie van geduld" waar -door de concurrentie- nog vlug wat zout in de VRT wonde werd gestrooid. Het parlementaire reces komt er immers aan en dat betekent dat de beheersovereenkomst voor de openbare omroep ter ondertekening op tafel ligt en Tony met zijn Vlaamse vrienden naar de ultieme confrontatie gaat. Minister Bourgeois zou uitgeroepen hebben dat er geen engelstalige woorden in het business plan van de VRT mogen staan. Tja, we denken nog allemaal met plezier terug aan de 2005 nieuwsjaarsspeech bij Telenet van de kersverse voogdijminister over aardse televisie ….

 

Laat ons het toch even simpel houden met die overeenkomst. De RTBF heeft 4 letters. Waarom geven we de vrt ook geen 4 letters en verhogen we de dotatie niet met 25 % ? Ik stel vrti voor. Want na Radio en Televisie is het Internet toch een nieuw medium waarop moet ingespeeld worden ? Of is dat woord nog niet vertaald in het Nederlands ? Geen probleem hoor. Voor mij mag de i ook voor interactief staan of mag het ook een d van digitaal worden.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

New York JF Kennedy Airport, wachtend op de vlucht naar Orlando

17 juli 2006 22:00 (16:00 local time)

 

PS Oh ja, zowel in Seattle SeaTac Airport als in New York JF Kennedy Airport is het protocol om dit land van belofte binnen te komen hetzelfde (Bruno’s Blogboek 15/05) …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s