Apple krijgt een zoen

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Apple (iPod) krijgt een (Microsoft) Zune (concurrent)

 

Prachtige sessies van Chief Software Architect Ray Ozzie, Chief Research and Strategy Officer Craig Mundie en CEO Steve Ballmer deze namiddag in het TD Waterhouse Centre, het thuisstadion van The Orlando Magic basketteam. 11000 Microsoft medewerkers die soms muisstil worden, vervolgens roepen of klappen met af en toe een staande ovatie voor alle leuke dingen die ons bedrijf vandaag, morgen en overmorgen te bieden heeft.

 

Ray, de opvolger van Bill, straalde rust en visie uit terwijl Steve, onze Chief Energy Officer, weer alle optimisme toonde en met zijn drive de batterijen oplaadde van 11000 medewerkers. Onvoorstelbaar toch die kerel, een levende reclame voor Duracell. Kijk maar naar een paar videos (1, 2, 3) van voorbije conferenties. Ik vraag me al af wanneer de eerste movies van vandaag op youtube staan. Via een aantal domme collega’s die vinden dat de échte dynamiek en cultuur van Microsoft zomaar aan iedereen mag doorgegeven worden. Het blijft een unieke belevenis en die houden we beter voor onszelf. Het is niet omdat de thuismatchen van The Orlando Magic door iedereen gezien kunnen worden dat ook iedereen de trainingen van die kerels kan bijwonen. Dé Microsoft training van het jaar mag niet op het internet geplaatst worden. Dat is een trainingsmatch achter gesloten deuren.

 

Toch even vertellen dat we vandaag Microsoft Zune (spreek uit zoen, da’s makkelijk in het Nederlands, de komende 12 maanden wordt een LOVE jaar met veel zoenen) officiëel hebben aangekondigd. Eindelijk een echte concurrent voor de Apple iPod en het iTunes concept. Ooit was Apple de eerste personal computer met de beste gebruikersinterface maar omdat Apple de hardware én de software wou controleren en omdat ook IBM alleen aan hardware dacht (en niet aan software) is Microsoft –samen met een netwerk van partners- het grootste software- en innovatiebedrijf ter wereld geworden. Een gelukkig toeval . En als Apple dezelfde fout blijft maken met iPod en iTunes zoals destijds met de Mac dan is er een nieuwe golf van innovatie op komst voor de consumenten. Onder leiding van Microsoft.

 

Ik hoor het jullie al denken. “Bruno, je zit te lang in de States, je hebt je toch laten brainwashen (Bruno’s Blogboek 16/07) door al die pipos. Microsoft en innovatie ? Da’s een contradictio in terminis. Microsoft is nog nooit de eerste geweest met iets nieuws. Probeer maar eens 1 product te noemen dat Microsoft zelf heeft uitgevonden.” En inderdaad, beste lezers, als oud-gebruiker van Apple, CP/M, Visicalc, Symphony, WordPerfect, dBase, Notes, Yahoo, Palm, Nokia en Nintendo moet ik toegeven –en Steve zal het niet graag horen- dat alleen Xbox Live één van de weinige voorbeelden was van traditionele innovatie waar Microsoft de eerste was en waar iemand anders volgt. First to cool is echter belangrijk, first to market is belangrijker maar first to dollar is het belangrijkst en daar falen we niet dikwijls.

 

Bovendien zijn –en blijven- we de eerste in de belangrijkste innovatie; het concept. Wij zijn nog steeds de eerste –en de enige- die Innovatie Integreert voor Iedereen en dit met software volgens een formule van high volume, low price. Innovatie naar de massa brengen, dat is onze stiel. De Europese Commissie heeft misschien het recht ons te verbieden alles in Windows te stoppen, toch zal niemand ons tegenhouden om Windows in alles te stoppen. In PCs, in servers, in telefoons, in TVs en Hifi apparaten, in wagens, nu ook in mediaspelers en binnenkort in alle huishoudelijke toestellen. En allemaal met elkaar verbonden indien nodig. Sofware overal aanwezig maar onzichtbaar, transparant voor de eindgebruiker. Gedaan met al die verschillende handleidingen en afstandsbedieningen. Da’s pas innoveren. The ultimate system integrator is a software company without people. Van Microsoft naar Macrosoft. Van 24 naar 42 $. Kopen dat aandeel gvd !

 

Tot morgen in den Belgiek. Ingeborg, Hans, Nils, moeder, vader, koning Albert, here I come !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Peabody Hotel Orlando

23 juli 2006 01:30 (22 juli 19:30 local time)

 

PS En nu met zijn allen toch nog vlug een bezoek aan Jaws en Universal Studios. Eigenlijk zou ik mijn hotelkajuit (Bruno’s Blogboek 22/07) beter annuleren deze avond. Rechtstreeks van het pretpark naar de luchthaven voor een check in om 7 uur samen met blogbeest Michael en marketeer Philippe. Zo kunnen we nog wat besparen om binnenkort mijn eerste Microsoft Zoen te kopen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s