Nooit een tweede kans voor een eerste indruk

Beste vrienden en vriendinnen,

 

Mensen maken het verschil

 

Vandaag terug op kantoor voor aardig wat persoonlijke gesprekken vnl. met toekomstige en nieuwe medewerkers. Ook hier geldt –in beide richtingen- dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken.

 

Omdat mensen het verschil maken probeer ik voor alle vacatures de korte lijst van 1, 2 en soms 3 kandidaten te zien die in aanmerking komen. Deze mensen dragen immers op hun manier bij tot het imago van Microsoft bij een bepaalde klant of in een bepaald segment. Een hele klus want we hebben nog steeds aardig wat vacatures maar in een gesprek van 15 tot max. 30 minuten kan je heel veel te weten komen over elke persoonlijkheid. En ook vandaag waren beide kandidaten uit het juiste hout gesneden. De voorselectie is weer schitterend gebeurd want “A’s hire A’s” maar “B’s hire C’s” en “C’s hire D’s”. Niet alleen de personeelsdienst maar ook de hiring managers hebben hun job gedaan. Ik hoop dat ikzelf ook de juiste eerste indruk heb gelaten. Alleen als je de besten van de besten hebt haal je de beste van de besten binnen. Talent trekt talent aan, niet alleen in sport maar ook in het bedrijfsleven. Op hiring mag je dus geen compromissen sluiten want ‘if you don’t hire well, you’ve to fire well’. Dat hoorde ik ooit van Geoff Squire, de voormalige CEO van Oracle Europe. Ontslagen zijn steeds dure en onaangename gelegenheden. Vraag het maar aan Larry Ellison toen hij Geoff ontsloeg.

 

Elke maand heb ik ook een individuele ontmoeting van 15 minuten met medewerkers die nieuw in dienst zijn. Ik peil dan naar hun eerste indrukken. Eerste indrukken hebben immers 2 eigenschappen; ze zijn steeds juist maar ze worden zo snel vergeten. Ik vraag dan naar positieve en naar negatieve verrassingen. Zo krijg je snel een objectief overzicht van zaken die goed blijven lopen en andere zaken die nog niet verbeterd zijn of die verbeterd kunnen worden. Op deze wijze hebben vandaag 4 nieuwe medewerkers mij –zonder het te weten- gratis advies gegeven. Want we willen de besten van de besten nog beter maken. Alleen zo word en blijf je de beste werkgever.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Diegem

25 juli 2006 18:30

 

PS Vanavond gaan we langs bij onze vrienden Luc en Veerle waarvan we –na een eerste indruk– dachten dat het heel ernstige mensen waren. Niks van, het wordt lachen geblazen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s