Met dank aan Michael Jackson

Beste vrienden en vriendinnen,

 

België op de kaart plaatsen in Amerika

 

Jaren geleden was de reputatie van België ver van onberispelijk binnen US en Microsoft. Niet alleen Bill ontving in Brussel een taart op een foutieve wijze maar ook Dutroux, de dioxine-crisis, de Coke vergiftiging en de Louis Michel wetgeving plaatsten ons land in een volledig verkeerd daglicht.

 

We zijn nu weliswaar enkele jaren verder maar binnen Microsoft blijft België –ondanks de elektronische identiteitskaart- een slechte reputatie genieten. Dat heeft niets met ons land maar wel met Brussel en de Europese Commissie te maken. Ooit komt daar hopelijk verandering in. Dat bepaalt Neelie Kroes en niemand anders. Binnen US daarentegen heeft België tijdens de voorbije jaren echter een prachtige reputatie opgebouwd. Deze verdienste gaat echter niet naar politici noch naar het Hof maar wel naar een aantal uitmuntende persoonlijkheden.

 

Kardineel Danneels miste op een haar na zijn benoeming als paus maar Jacques Rogge leidt wel degelijk het Internationaal Olympisch Comité en de uitstraling van deze ‘Mister Proper’ op ons landje valt niet te verwaarlozen. Daarnaast bewijzen Kim en Justine dat er ten tijde van Dutroux jonge meiden door hun ouders op tennisvelden in veiligheid werden gebracht met alle gevolgen vandien. En zojuist las ik in De Tijd dat zelfs Michael Jackson België hoog in het vaandel draagt.

 

Het gaat hier niet over de afgebleekte zanger die graag kunstjes met jongeren doet maar wel over de Britse biergoeroe die met zijn oneliner zelfs cafébaas Steve doet verbleken; “Onder de bieren heb je België, en dan de rest van de wereld”. Deze beer hunter schrijft al dertig jaar over Belgisch bier en zijn nieuwe editie “Great Beers of Belgium” is een bestseller in US.  Met alle gevolgen vandien. Je hebt dus geen politicus of een bedrijfsleider nodig om België op de kaart te plaatsen. Een internationale job, een sportpersoonlijkheid of een drinkende schrijver volstaan. Ik maak dus nog kans.

 

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Duinbergen met het Playa Latina Festival op de achtergrond

4 augustus 2006 23:30

 

PS Tekst werd aangemaakt via Pocket Word op een Windows Pocket PC Phone en vervolgens gepubliceerd op de MSN Space via Internet Explorer. Geen PC in de buurt want het is vakantie. De digitale kloof overbrug je via een GSM, niet via een PC. QED.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s