De wereld op zijn kop

Beste vrienden en vriendinnen,

 Wie onderhoudt wie ?

Het probleem van onze regio is dat hoe langer hoe minder mensen werken voor het welzijn van hoe langer hoe meer medeburgers. Vandaag lijkt het makkelijker mensen langer te laten leven dan nieuwe jobs te creëren. Gelukkig maken we minder kinderen dan onze voorouders want anders was het probleem nog onoverzichtelijker. Je moet niet gestudeerd hebben om te begrijpen dat er ofwel langer gewerkt moet worden ofwel moeten we ons tevreden stellen met een lagere kwaliteit van leven. Feit blijft dat in onze verzorgingsstaat de werkenden (lees de jongeren) betalen voor degenen die gewerkt hebben (lees de ouderen).

En daar merk je hier in Knokke-Heist helemaal niets van. Het is hier zelfs de wereld op zijn kop, vraag maar aan de horeca mensen. In de restaurants en brasseries wordt aardig wat gegeten en gedronken en je ziet dikwijls uitgebreide tafels met drie generaties;  trots voorgezeten door de grijze pater familias met zijn kinderen, schoonkinderen uit het eerste, tweede of derde huwelijk en een tros kleinkinderen die jengelend hun zoveelste ijsje of cola vragen. Steeds wordt er afgesloten met hetzelfde ritueel; de oudste betaalt.

En dan vraag ik me steeds af of die oudste betaalt omdat de anderen geen geld hebben of omdat hij –tijdens de vakantie- eens een geste wil doen voor al degenen die een jaar aan een stuk werken voor zijn welverdiende en gelukkige oude dag … Of denkt iedereen “Wij hebben tijd en hij heeft geld ?”. Ik zal het eens navragen.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Uitgeregend aan de Belgische kust
7 augustus 2006 23:00

PS Tekst werd aangemaakt via Pocket Word op een Windows Pocket PC Phone en vervolgens gepubliceerd op de MSN Space via Internet Explorer. Geen PC in de buurt want het is vakantie. De digitale kloof overbrug je via een GSM, niet via een PC. QED.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s