De ene zijn dood is de andere zijn brood

Beste vrienden en vriendinnen,  

 Terroristenterreur

Toch wel een mooie job van de Britse inlichtingendiensten die een aantal terreuraanslagen hebben kunnen voorkomen. Al maanden werd via verschillende manieren de activiteiten gevolgd van een aantal verdachten. We leven in een geconnecteerde wereld en dat heeft voor- en nadelen. Terroristen kunnen snel informatie uitwisselen maar met gesofisticeerde apparatuur kan dit alles snel achterhaald worden. Als ik hier nu ‘Bin Laden’ of ‘Al-Qaida’ tik dan mag U zeker zijn dat er al ergens een rood lichtje gaat branden, zelfs vooraleer de MSN Search en Google zoekrobotten mijn splinternieuw document indexeren. Of hoe iets minder privacy iets meer veiligheid kan bieden …

En dat verband tussen privacy en security gaan we nu allemaal de komende weken en maanden aan de lijve ondervinden. Gedaan met het meesleuren van al die koffers, PCs en beautycases in handbagage. Iedereen mag alleen een doorzichtig plasticzakje met wat persoonlijke spullen meenemen; gedaan met de privacy maar wel veilig … Zo zullen we op een transatlantische vlucht niet meer kunnen lezen of werken, alleen videos kijken en slapen. Slapen wordt ook eenvoudig want jengelende babies krijgen nu speciale bedjes in de lege handbagageruimten. En Miss België zal er –bij gebrek aan beautycase- in New York niet mooier uitstappen dan ze in Brussel is ingestapt.

Ik sta hier toevallig aan de Zwinmonding en de verzanding van het Zwin ging eeuwen geleden samen met de opgang van de Antwerpse haven. “De ene zijn dood is immers de andere zijn brood”. Ook Eurostar lacht in het vuistje; begin van de maand zo goed als failliet, nu plotseling veel meer reizigers. Straks begint er een gekke Fransman nog te filosoferen over een tunnel tussen Europa en de Verenigde Staten. Rechtstreeks Paris-New York, bijna zo snel als de Concorde maar dan onder de grond. Want een tunnel is toch veel makkelijker te beveiligen dan een vlieghaven of een vliegtuig ? Een tunnel heeft immers maar 2 toegangen.

Alle gekheid op een stokje. Vooral voor Microsoft is deze travel-stop een welgekomen opportuniteit. Mensen hoeven immers niet zoveel te reizen, er zijn andere en goedkopere mogelijkheden om met elkaar in contact te treden. Windows Live Mail (het vroegere Hotmail), Windows Live Messenger (het vroeger MSN Messenger) al dan niet met webcam en gratis internet telefoon of Office Live Meeting voor meer complexe videoconferenties. Het werkt (of het werkt soms niet 😉 maar het ontploft nooit. Of blijft U “een weekend Heathrow” als vakantiebestemming verkiezen ?

Tot morgen !

 

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Zwinmonding

10 augustus 2006 15:00

 

PS Tekst werd aangemaakt via Pocket Word op een Windows Pocket PC Phone en vervolgens gepubliceerd op de MSN Space via Internet Explorer. Geen PC in de buurt want het is vakantie. De digitale kloof overbrug je via een GSM, niet via een PC. QED.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s