Bye bye Baziel

Beste vrienden en vriendinnen,  

 In memoriam Guido Depraetere

Ik weet niet wat er aan het gebeuren is maar exact 1 week na Hugo Schiltz ontvalt ons een ander Vlaams boegbeeld, Guido Depraetere. Samen met Mike Verdrengh stond Guido aan de wieg van VTM. Hoeveel van ons keken destijds niet naar de Nederlandse zenders ? Mike en Guido hebben hun volk dus (terug) TV leren kijken. En ze hebben hun volk zeker TV leren maken. In vorige blogs heb ik af en toe ironisch verwezen naar VTM -de vrienden van Tony Mary- maar het is dankzij het werk van Mike en Guido dat het ‘omroepinstituut’ destijds wakker is geschoten en dat we nu met VRT terug in de Champions League spelen. Concurrentie is steeds in het voordeel van de consument.

Met dank aan Guido, of Baziel zoals ze hem daar in Brugge noemen, want Depraetere kon een tafel of een zaal ‘entertainen’ met alle kluchten (moppen, grapkes) van Baziel, een typisch Westvlaams typetje. Ik zal aan hem denken als we straks Brugge voorbij rijden op terugweg naar de kust.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

13 augustus 2006 12:00

PS Ik zal straks eens opzoeken of Baziel ook kluchten vertelde over VRT, de VRienden van Toen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s