De PC family

Beste vrienden en vriendinnen,  

Het einde van de vakantie nadert

Ooit stelde ik dat 2 weken vakantie te kort is en 4 weken vakantie te lang. Niemand kan op 2 weken immers echt afstand nemen van zijn of haar job maar na 4 weken bestaat het risico dat personen niet meer terugkeren. Binnen Lotus bestond de regel van een sabbatical; na 7 jaren trouwe dienst moest je verplicht (en betaald) het bedrijf gedurende een maand verlaten. Een aantal medewerkers keerden meer dan gemotiveerd terug maar een aantal anderen hebben we nooit meer teruggezien.

Daarom geloof ik echt dat 3 weken vakantie het ideale minimum is. Een week om mentaal afstand te nemen, een week om echt afstand te nemen en een derde week om mentaal terug op gang te komen. We zijn nu in het midden van de derde week en het begint inderdaad een beetje te kriebelen. Maar vooraleer ik mijn professionele PC terug open moet er thuis nog aardig wat geregeld worden. Voor iedereen begint immers het school- en werkjaar per 1 September. Het studentenkot, de boeken, de fietsen geraken allemaal wel in orde onder leiding van echtgenote en zonen maar het ‘familiale PC park’ is het werk van ondergetekende. Ik ben (was ?) immers een beetje technisch, toch blijf ik dit een hatelijke job vinden.

Het gezin telt 4 leden maar het PC park bestaat intussen uit 5 toestellen, mijn professionele PC niet meegerekend. Een master PC met alle bestanden en centrale backup, een Mediacenter PC in het salon, een HP tablet van Ingeborg en Dell laptops van de boys. Alles in een home netwerk en 2 internet connecties; een Belgacom ADSL en een Telenet breedband (je weet immers nooit welke werkt en welke het goedkoopst is). Deze PC familie heb ik vandaag onder handen genomen. Iedereen beseft dat wagens en fietsen tijdig moeten onderhouden en gesmeerd worden maar niet veel mensen beseffen dat soortgelijke wetten gelden in het digitale tijdperk. Ook nullen en enen vragen onderhoud :

Allemaal gratis, behalve de Windows Live OneCare. Nu maar hopen dat dit alles probleemloos blijft draaien tot begin 2007. Want dan wordt het voor iedereen Hasta La Vista naar Windows Vista.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Schoten

16 augustus 2006 23:00

PS Hoe zou Bill dat doen met al zijn PCs thuis ?  Hij stelde toch ooit “one PC on every desk” ? Misschien doet Melinda het ? Of was juist dat de oorspronkelijke doelstelling van de Bill & Melinda Gates Foundation ? Wie weet …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s