De Dageraadplaats is er voor ‘A’

Beste vrienden en vriendinnen,

 The final countdown

Morgen vrijdag gaan we een eerste dagje naar kantoor, vooral om het persoonlijke agenda van de komende 6 maanden door te nemen. Buiten mijn assistente weet niemand dat ik kom, dus geen risico voor plotse onderbrekingen of afleidingen. Vandaag heb ik thuis alvast de mail en wat andere zaken bijgewerkt.

Tijd voor een etentje met terras in Antwerpen. Iedereen kent de Scheldekade, Markt, Groenplaats, het Zuid en het Eilandje maar weinig mensen weten dat Antwerpen een stad is van 20 wijken en 20 werelden. Iedereen kent de spiraal van de 20 arrondissementen van Parijs maar het schaakbord van de 20 Antwerpse wijken mag er ook zijn. Een aantal wijken hebben bovendien leuke pleintjes waarop ‘t stad terug tot leven komt en aantoont dat in een Antwerpen een multiculturele samenleving echt mogelijk is. Burgemeester en city-marketeer Patrick Janssens zorgde voor de ‘stralende A’ en de slogan ’t Stad is van iedereen’. En een stralende A is nog steeds beter dan een bruine (V)B. Maar dat wisten jullie al.

Vanavond dus een terrasje bij Comcarmenne op de Dageraadplaats, wijk Zurenborg. Met zicht op alle bewegingen op het plein. Speeltuigen, basketbalpalen, voetbaldoelen en alle nationaliteiten door elkaar. En zo is het op alle Antwerpse pleinen. Als je in Antwerpen kan voetballen, basketten en een Antwerpse A feilloos kan uitspreken dan –en dan alleen- kan je populair worden. Dat heeft de burgemeester goed begrepen. Tijdens de zomer aan de slag als voetballer tussen de jeugd op de pleintjes en volledige ondersteuning voor een nieuwe generatie pleintjesbasketballers. Wat kan het leven van een burgervader toch eenvoudig zijn.

Ik ga morgen mijn eerste dag op kantoor ook zo aanpakken. We hebben geen pleintjes maar verdiepingen en ik ga morgen op elk van de 4 verdiepingen wat rondlopen. Wat koffie drinken, wat vragen stellen over de vakantie, wat vragen over het werk, kortom alle tijd maken om te luisteren naar wat de medewerkers wakker houdt en –vooral- hen vertellen wat ze willen horen. Want populair zijn is belangrijk.

Populair zijn, beste lezers, is nodig maar onvoldoende en kortzichtig. Respect afdwingen is veel belangrijker en dat doe je niet door ja te knikken maar alleen door hier en daar nee te zeggen en ongezouten uw mening te vertellen. Patrick weet ook wel dat marketing en image building niet voldoende zijn om structurele problemen op te lossen maar alleen vanuit een positieve beweging kan men iets verbeteren, vanuit een negatieve beweging kan men alleen maar afbreken. Dus straks met een positieve instelling naar Diegem.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Dageraadplaats Antwerpen

18 augustus 2006 23:15

PS Patrick is zot van A maar ik ben zot van M. En beide interpretaties zijn correct.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s