Over Lego blokken en IT

Beste vrienden en vriendinnen,

 Lang leve Denemarken

De beste manier om de vakantie af te sluiten en het werkjaar te beginnen is een weekendje Kopenhagen. Via Lego hebben we met zijn allen van jongsaf kennis gemaakt met Denemarken maar sinds ik in 1995 voor de eerste keer professioneel met dit land in aanmerking kwam blijven de Denen mij verbazen.

Denemarken heeft aardig wat zaken gemeenschappelijk met Vlaanderen; ongeveer evenveel inwoners, hoge belastingen, prima verzorgingsstaat, een KMO-land, goede bieren en ze leven ook steeds in de schaduw van een grote broer zoals Zweden waarvan ze de taal –die nochtans niet dezelfde is- vlot begrijpen en praten. Vanuit IT perspectief bekeken is Denemarken echter bijna dubbel zo groot als Vlaanderen. Zodra ik dit mysterie kan doorgronden zijn er ook geen grenzen meer aan de groei van Microsoft in België. Daarom even wat Deense cultuur opsnuiven met een weekendje Kopenhagen, in het SAS hotel, recht tegenover Tivoli. Tivoli is het oudste Europese pretpark en ligt sinds 1842 in het centrum van de stad …

Er rijdt een taxi voorbij beschilderd met reclame voor IT Factory, één van de grotere IBM Business Partners. Eind van de jaren ’90 vochten 3 bedrijven voor de KMO markt in Denemarken; de Lotus Notes partner IT Factory en de Microsoft partners Navision en Damgaard. IT Factory bestaat nog steeds, Navision en Damgaard bestaan niet meer. Beide besloten dat samengaan de beste optie was om niet alleen in Denemarken maar ook in de rest van Europa de KMO-markt te veroveren. Begin van de jaren 2000 werd het bedrijf overgenomen door Microsoft onder de noemer Microsoft Dynamics. En in Vedbaek, Denemarken bevindt zich vandaag de grootste niet-Amerikaanse ontwikkelafdeling van Microsoft. Lees het maar even na op de website van Preben Damgaard.

Zou ‘durven innoveren, durven samenwerken en durven globaal denken’ dan toch 1 van de Deense wondermiddelen zijn ? Blijkbaar zijn Fientje en Urbain hier al geweest want in hun plannen voor Vlaanderen gebruiken ze dezelfde slogans.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com

Kopenhagen

19 augustus 2006 20:00

PS Alleen het eten is hier verschrikkelijk duur, met af zonder smeurebreud, als je de rekening ziet ben je gekl….

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s