Memorial memories

Beste vrienden en vriendinnen,  

Een Koning Boudewijn Stadion zonder politie

Aangezien ik dringend wat meer sport moet doen stond er deze avond een bezoek aan de 30ste editie van de Memorial Van Damme op het programma. Samen met jongste zoon Nils hebben we genoten van de hoogmis van de atletiek in België.

Vooral de eerste indruk is bijgebleven. In tegenstelling tot voetbalwedstrijden was er bijna geen politie te zien. Tia Hellebaut samen met Kim Gevaert aan het werk kan je bezwaarlijk een risicomatch noemen.

Uitdaging voor de Memorial blijft altijd dat ze op zoek zijn naar een wereldrecord. Daarom werd deze keer de 4 x 800 meter geprogrammeerd, het laatste record dateert van 1982 en deze discipline wordt nauwelijks gelopen. En –raar maar waar- het record werd gebroken door Kenia en de 30ste editie kan pronken met een wereldrecord. Ik ben benieuwd wat ze volgend jaar gaan verzinnen.

Bij het hoogspringen overviel Nils me plots met de vraag “Vader, weet jij waarom Tia Hellebaut een bril draagt ?”. Ik moest het antwoord schuldig blijven. “Voor dezelfde reden waarom Justine Henin een pet draagt !”. Toen werd het stil in het stadion. Tia had gewonnen.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Koning Boudewijn Stadion
25 augustus 2006 23:00

PS Ik draag bril en pet maar geraak niet over 2 meter en sla de bal regelmatig mis. Met alle respect voor Tia en Justine.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s