Elio Di Rupo heeft meer dan gelijk

Beste vrienden en vriendinnen,  

Het Marshallplan, 1 jaar later

De voorbije weken zijn er weer op regelmatige basis communautaire schermutselingen geweest. Telkens een Vlaams politicus een uitspraak doet komt er commentaar uit Wallonië en vice versa. In dit land wordt alles immers snel gepolariseerd en is het blijkbaar moeilijk de gemeenschappelijke grond  te vinden.

Het Waalse Marshallplan bestaat intussen een jaar. Elio Di Rupo hield gisteren op de zomeruniversiteit van de PS een toespraak naar aanleiding van de politieke rentree in september. Het verslag in De Tijd haalt zo goed als alleen de communautaire aspecten uit de toespraak aan en ik kan niet afleiden of Elio al dan niet een update gegeven heeft over het Marshallplan. Toch heeft hij een prachtige –en juiste- uitspraak gedaan over de gemeenschappelijke uitdaging van alle Belgen. “Het probleem situeert zich niet tussen Franstaligen en Vlamingen, maar gaat over de aanpassing van onze economie aan de globalisering”. Niemand heeft het ooit correcter gesteld.

Aan alle betrokkenen om uit te zoeken of zoiets kan met of zonder een volgende ronde in de staatshervorming. Werk aan de winkel vanaf 1 september.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Schoten
26 augustus 2006 23:55

PS Ik ben benieuwd waar we binnen 12 maanden gaan staan; think global, act local of think global, act federal ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s