Het Laatste Nieuws

Beste vrienden en vriendinnen,  

Wat een krant !

De bookingen in mijn agenda beginnen in de war te lopen. Zo stond ik vanavond om 18 uur in Brussel voor het event “Forever Young” van het IWT dat echter gepland stond in Gent. Aangezien ik later op de avond nog een afspraak had in het Brusselse zat een verplaatsing naar Gent er niet meer in. Dus ‘maakten we de brug’ in de bar van een hotel aan de Koningstraat.

Eén uur vrije tijd. En er lag maar 1 krant en nog wel de beste … Het Laatste Nieuws. Het moest ooit de eerste keer zijn redeneerde ik en hierbij vindt U mijn bevindingen na HLN van voor naar achter en van achter naar voor gelezen te hebben. Wat een krant !

Blauwe beha’s in boom voor meer VLD-vrouwen” prijkt op pagina 2. In Sint-Truiden wil kandidate Evi Mousseau kiezers er even aan herinneren dat ze ook voor vrouwen kunnen stemmen. Het feit dat een paar dorpen verder, in Tongeren, de trofeekast van Patrick Dewael de nacht voordien geplunderd was werd echter niet vermeld. Ik kijk uit naar het artikel hieromtrent in de editie van morgen.

VDAB zoekt 30 stripteaseuses” lees ik op pagina 4. Blijkbaar prijkt in de jobdatabank op de website van de VDAB een opmerkelijke vacature van een Zwitserse stripteaseclub die dringend 30 nieuwe naaktdanseressen zoekt. Een eengemaakt Europa heeft blijkbaar zijn voordelen want alle Europese bemiddelingsdiensten zijn aangesloten bij het platform Eures om zo onder elkaar vacatures uit te wisselen. Het Laatste Nieuws gaat op onderzoek welke Vlaamse politici op regelmatige basis in Zwitserland gaan skiën en ter plaatse de kandidates zouden kunnen interviewen. Kwestie van de trofeekast terug aan te vullen.

Het artikel “Job verliezen is schadelijk voor lichaam en geest” op pagina 8 treft me –vooral in mijn huidige toestand- diep. Volgens een studie van de KU Leuven gaan werklozen zich vaak identificeren met mislukkelingen en zich daar ook naar gedragen. Men gaat ongezonder leven, meer roken en drinken, denkt zwartgalliger en loopt er futloos bij.

Onmiddellijk sloeg ik de krant dicht, doofde mijn sigaar uit en kieperde mijn Westmalle Tripel om. Mijn besluit staat vast. Dit kan zo niet meer verder, ik ga strippen. Desnoods in Zwitserland. Da’s tenminste werkzekerheid. Ik heb me onmiddellijk ingeschreven in de school van Ursula Martinez, de vriendin van Guy Mathot, die ik al in Bruno’s Blogbook dd. 19/08 als een rolmodel naar voor schoof. Binnenkort haal ik –samen met haar- zeker de voorpagina van Het Laatste Nieuws.

Tot morgen !

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com
Bar van een Brussels hotel
14 september 2006 19:00
 

PS Het Laatste Nieuws zoekt uit of Ursula wel degelijk een vriendin was van Guy Mathot. Da’s pas onderzoeksjournalistiek.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s