Van Microsoft naar Macrosoft

Beste vrienden en vriendinnen,  

Paniek bij Batenborch

Enkele maanden geleden vroeg Kirsten Rochtus, de charmante consultant van Batenborch International, of ik als gastspreker wou fungeren op hun Château Grand Cru. Tijdens dit event brengen zij een aantal relaties bij elkaar en deze keer hadden ze mij graag als spreker gehad rond het onderwerp ‘trends in de software markt’. De uitnodigingen waren al een tijdje verstuurd en de fine-fleur van de Belgische informatique was ingeschreven. Ik weet niet of ze voor Batenborch, voor mij of voor het eten en de wijn kwamen maar toch waren ze ingeschreven.

Paniek toen Kirsten eerst via de pers vernam dat ik niet meer bij Microsoft was en begin van de week van mijn (voormalig) secretariaat hoorde dat Microsoft niemand anders kon afvaardigen. Er ontstond een beetje paniek want je kan toch niet iedereen afbellen ? I.p.v. iedereen af te bellen vond de jongedame er niets beter op dan mij te overhalen om toch maar te komen. En waarom niet ? Ik ben weliswaar niet meer bij Microsoft maar mijn mening over de trends in de softwaremarkt is op een paar dagen niet veranderd.

Ooit startte ik als analyst-programmeur bij Hessenatie en ik ben dus zowel met programmatie als commercialisatie van software vertrouwd. Daarnaast deed ik bij Agfa produkt marketing voor elektronische beeldsystemen. Naast PC’s ben ik uit mijn Digital en Oracle tijd ook vertrouwd met minis en mainframes. Ik heb bij Europese en Amerikaanse bedrijven gewerkt, ik heb 15 jaar tegen Microsoft geconcurreerd en meer dan 5 jaar bij Microsoft gewerkt. Destijds stelde ik een presentatie samen over de toekomst van software platformen, vandaag geloof ik dat er maar 1 platform de toekomst heeft. En dat is Microsoft. Een complete set van producten, die weliswaar niet allemaal perfect zijn maar toch samengebracht in een uniek geïntegreerd platform dat door people en partners met alle passie wordt gecommercialiseerd om zo het volledige potentiëel van mensen en organisaties te realiseren. Alleen de naam van het bedrijf zou moeten veranderd worden, want het klinkt allemaal zo klein. Daarom van Microsoft naar Macrosoft.

Deze middag waren aardig wat bekenden aanwezig, natuurlijk wilden ze allemaal smeuïge verhalen over mijn vertrek bij Microsoft maar iedereen was verbaasd dat ik zo positief over het  Microsoft platform en partner ecosysteem bleef praten. Wat hadden ze dan wel gedacht ? Ik die de loftrompet over Apple zou afsteken ? Niks van, de software van Apple heeft misschien alles maar niemand heeft Apple … Of IBM wat in de hoogte prijzen ?  Niks van, IBM is een service organisatie maar heeft geen software visie. Erger nog, IBM prefereert slechte open source software te commercialiseren want anders kan je daar bovenop geen diensten verkopen om alles te laten werken.

Steve Ballmer zei ooit “the ultimate system integrator is a software company without people”. Laat de software het werk doen maar wees gerust want daar heeft zelfs Microsoft nog aardig wat tijd voor nodig.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Schoten
13 september 2006 20:00

PS Vergeet de P’s niet te tellen in mijn cursieve volzin …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s