Den Bruno is weg

Beste vrienden en vriendinnen,  

Vandaag directeur, morgen aan de deur

Naast onderwijzers en acteurs heb ik zeer veel respect voor kappers; zij slagen er immers constant in hun job te doen en tegelijkertijd mensen te onderhouden over ‘de dingen des leves”. In drukke dagen ga ik naar Paul in Zaventem maar Herman op de Maantjessteenweg in Merksem, een kapper zonder website maar met zeer veel tevreden klanten, blijft de favoriet van mezelf en de hele familie. Kortom, Herman knipt iedereen maar vooral echtgenote Ingeborg.

Herman is weliswaar een dameskapper maar stilletjesaan is ook de mannelijke helft van de familie een vaste klant geworden. Vroeger wist Mijnheer Pastoor alles van de familie, tegenwoordig wordt deze rol overgenomen door kappers en allerlei andere persoonlijkheden die zowel goed kunnen luisteren als intelligent en mondig zijn. Kerken en biechtstoelen lopen leeg maar in de kapsalons van vandaag worden niet alleen Story’s, Dag Allemaal en Libelles gelezen. Herman knipt dus de hele familie en kent (gelukkig niet) alle verhalen en de ‘va-et-vient’ van de familie Segers – De Groot.

“Hoe is het met den Bruno ?”, vroeg Herman deze ochtend aan Ingeborg. “Den Bruno is weg”, antwoordde Ingeborg rustig. Plots werd het stil, Herman keek naar alle kanten, wist niet wat te zeggen, draaide zijn borstel en tong een paar keer rond, hapte adem en ging uiteindelijk op beide knieën voor Ingeborg zitten. “Dat kan niet, zo een goede jongen en jullie zijn zulk een leuk koppel. Hoe is dat nu mogelijk ? Hoe kon dat gebeuren ?”. Even later werd alles iets meer uitvoerig toegelicht, Herman kwam terug bij bewustzijn maar blijft  zich waarschijnlijk afvragen waarom kapper een ‘job-for-life’ is en algemeen directeur Microsoft BeLux niet.

Tot morgen !

Bruno Segers – segers_bruno@hotmail.com
Schoten
16 september 2006 23:45

PS In Bruno’s Blogboek dd. 25 mei vertelde ik al dat het stuk ‘Vandaag directeur, morgen aan de deur’ binnenkort geprogrammeerd wordt in het Echt Antwerps Theater. Ik vraag Sven een rolletje en stuur vrijkaartjes naar kapper Herman. Dan zit hij ook eens rustig in een stoel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s