De juiste keuze ?

Beste vrienden en vriendinnen,  

Wat ben je aan het doen en wat ga je doen ?

Deze 2 vragen blijven me dagelijks achtervolgen. In Bruno’s Blogboek dd. 08/09 stelde ik al duidelijk wat ik niet ga doen; ik ga geen sabbatical nemen en ik ga niet meer het filiaal van een Amerikaanse IT multinational leiden (tenzij Microsoft, sic). Daar is nog steeds geen verandering in gekomen.

Dagelijks slaap ik nu uit, de files horen er even niet meer bij en ik maak tijd voor alles wat me lief is. Er wordt meer gelezen (nu lees ik van Knack en Trends ook de pagina’s tussen het editoriaal en de laatste-bladzijde-rubriek bvb.) en meer TV gekeken. De mensen in het dorp vertellen dat ik plots vriendelijk ben geworden, ik maak blijkbaar meer tijd om hen een blik en een woord te gunnen. Mijn ouders hebben me de voorbije weken waarschijnlijk meer gezien dan de voorbije maanden, ik weet nu wanneer Nils van school thuiskomt en ken zijn resultaten terwijl ik blindelings naar het kot van Hans in Brussel kan rijden. Bovendien weet ik bijna uit het hoofd wanneer hij aan het studeren is en wanneer hij naar de voetbaltraining in Sterrebeek gaat. Ik ken alle containers op het lokale afvalpark en de prijs van een vers brood bij de bakker. Koken kan ik nog steeds niet maar Ingeborg heeft er wel een klusjesman bij. Toch kijk ik uit om niet gepromoveerd te worden tot Home Manager van de familie Segers – De Groot. Bij deze mijn dank aan al die vrienden en business relaties die me regelmatig contacteren voor een etentje over de middag ‘ergens-ten-velde’. Altijd gezellig en steeds ontstaat er een stemmig tafereel wanneer er wordt afgerekend. Vroeger werd er steevast op Microsoft gerekend om de rekening te betalen maar nu word deze werkloze spontaan ‘vrij gehouden’. Het ontroert me. Na de middag nog een korte meeting en dan vlug –voor de files- terug naar huis. Ik wist niet dat er reeds om 18 uur een journaal was op TV en vanaf 18 uur is ook de lus van Kanaal Z terug opgestart. Daarna wat sporten of de lokale horeca sponsoren en dan –zoals elke grote schrijver- ’s nachts bloggen voor het nageslacht. Op MSN én op Trends. Het leven is mooi maar mooie liedjes duren niet lang. Tenzij ik Google Search op mijn blogs ga plaatsen om zo mijn 40.000 ramptoeristen hits te verzilveren.

Toch moet een mens ook aan de toekomst denken. Na een zware competitie geniet elke voetballer van een verdiende rust maar een voetballer-zonder-contract moet zo snel mogelijk aan een ploeg geraken anders wint hij gewicht bij en verliest hij conditie en de knepen van het vak. Gelukkig zijn er veel meer speelmogelijkheden dan ik dacht. Binnen IBBT, i-city, de Vlaamse en Federale Overheid zijn er een aantal innovatieprojecten die ik op een freelance basis kan begeleiden. Bovendien zijn er in dit land meer IT startups dan ik dacht. Daarnaast bieden een aantal KMO’s leuke perspectieven. En voor verschillende lokale en internationale posities zoekt men managers en hier en daar zelfs een CEO. Kan iemand mij het GSMnr. van Geert Bourgeois bezorgen ? Maar stuur hem eerst de link naar de verschillende bladzijden van mijn blogboek waar ik de loftrompet afsteek over vriend Tony. Pas binnen 2 jaar wordt VRT een leuke job want tegen die tijd is VTM in buitenlandse handen en dan zijn de tijden afgelopen dat Christian Van Thillo en Mijnheer Rik om beurt op de kabinetten gaan klagen in de stijl van “Meester, den Tony pest ons weer …”. Beide heren hebben maar 1 doel; hun VTM zo duur mogelijk aan buitenlanders verkopen. Tony en zijn openbare omroepploeg hadden een veel ambitieuzer plan; ze wilden de Vlaamse cultuur bewaren en VRT het vlaggeschip maken van de Vlaamse media industrie. De VRT wordt het dus (nog) niet. Maar vanuit België op een internationale basis blijven innoveren en met mensen werken dat wordt het wel. Ik weet alleen niet welke keuze te maken.

Zojuist vriend Guillaume aan de lijn gehad vanuit New-York. Ik vertelde hem dat het moeilijk ging worden om de juiste keuze te maken. “Bruno”, sprak hij, “dat is het probleem niet. Je moet gewoon een keuze maken. En die keuze moet je achteraf tot de juiste maken”. Gelijk heeft hij, de simplist.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Schoten
27 september 2006 23:45

PS Wacht tot morgen. Dan hak ik een knoop door die mijn nabije toekomst gaat beïnvloeden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s