Een aha-erlebnis

Beste vrienden en vriendinnen,  

A PC on every desk ?

Tijdens mijn eerste ontmoeting meer dan 5 jaar geleden met de toenmalige Minister van Media Dirk Van Mechelen benadrukte deze man dat de TV zeer snel de PC zou inhalen als venster voor de burger in de informatiemaatschappij. Ik lachte vriendelijk tegen de man maar dacht er het mijne van. Sinds jaren worden er immers meer PCs dan TVs verkocht en de internet penetratie stijgt.

Toch zat er een grond van waarheid in de woorden van Dirk. In Vlaanderen hebben we immers een hoge penetratie van kabel en ADSL. Belgacom biedt interactieve televisie via ADSL, Telenet (en binnenkort ook Interkabel) bieden interactieve televisie via de kabel. Elke burger kan dus kiezen tussen 2 aanbiedingen maar dat betekent ook dat de nieuwe digitale zenders zowel via de kabel als ADSL zullen kunnen uitzenden. En een TV is ‘de-facto’ geconnecteerd terwijl een PC ook op een niet-geconnecteerde wijze (lees geen internet toegang) kan gebruikt worden.

Zolang het gebruik van PCs en de toegang tot websites complex blijven voor leken zullen interactieve televisie en de daarmee samenhangende digitale zenders een mooie toekomst tegemoet gaan. Waarom nog voor een PC scherm kruipen als je vanuit de luie stoel en een flatscreen een betere ervaring kan hebben ?

Vandaag zag ik een aantal ontwerpen en ideetjes aangaande de totaal nieuwe markt van “doelgroeptelevisie” en ik kreeg mijn “aha-erlebnis”. Natuurlijk staan Belgacom en Telenet nog nergens met hun kritische massa maar eens het ‘tipping point’ voorbij zou Dirk wel eens gelijk kunnen hebben. Want we zullen sneller alle TVs op interactieve televisie hebben dan alle PCs geconnecteerd op het internet. Zeker weten.

Tot morgen !

Bruno Segerssegers_bruno@hotmail.com
Schoten
29 september 2006 23:45

PS 5 jaar geleden stelde Dirk Van Mechelen ook dat zowel FC Antwerp als BBC Antwerp ooit kampioen zouden spelen. Hij vergat echter te vertellen in welke afdeling …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s